Miriam Kervatin kreće u deblokadu Hrvatske

Predsjednica udruge Blokirani Miriam Kervatin, koja je na šestom mjestu HDZ-ove koalicijske liste u VIII. izbornoj jedinici, poručila je u utorak kako već gotovo dva mjeseca surađuju sa HDZ-om na izradi novog pravnog okvira koji će, tvrdi, deblokirati Hrvatsku, a ljudima omogućiti život. “Ovršni je zakon nehuman i neustavan i ne možemo više živjeti u zemlji u kojoj je 320 tisuća blokiranih i ovršenih građana”, poručila je Kervatin s konferencije za novinare u središnjici HDZ-a.

SDP je, podsjeća, u listopadu 2014. ukinuo zastaru za ovrhe, čime je kaže, ukinuta i mogućnost života za blokirane. “Mi godinu i pol tražimo saveznike i partnere u rješavanju naših problema, pa tako zadnjih mjesec i pol odnosno dva surađujemo s HDZ-om u izradi novog pravnog okvira koji će deblokirati Hrvatsku, a ljudima omogućiti život”, rekla je Kervatin.

Saborski zastupnik i koordinator ekonomskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević kazao je kako je zadnjih mjeseci vodstvo njegove stranke imalo dosta razgovora “za bolju Hrvatsku”, među kojima i onaj s Blokiranima koji je, kaže, bio daleko najteži. “Hrvatskoj treba ubrzani oporavak, rast, zapošljavanje ali i konkretna pomoć, odnosno mijenjanje zakonodavnog okvira koji mora spriječiti da hrvatske obitelji završe na cesti, ako su se i prezadužile”, kazao je Milošević.

Trošak postupka ovrhe, poručuje, ne smije biti veći od same glavnice duga, a događa se i da na 1.000 ili 2.000 kuna trošak višestruko naraste.

Na pitanje zašto HDZ nije ispoštovao kvotu od 40 posto žena na izbornim listama, Milošević je odgovorio kako su “liste za Sabor rezultat i unutarstranačkog i međustranačkog dogovora unutar Domoljubne koalicije”.

Komentirao je i predizborne ankete, rekavši kako su sve ankete do sada pokazale da su bile na štetu HDZ-a u smislu prikazivanja manjeg postotka birača. “Opće je poznato u Europi da se konzervativni birači rijeđe izjašnjavaju”, kazao je.

Na pitanje kako je Domoljubna koalicija predala Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste s nazivom ‘krive’ koalicijske stranke HRAST, Milošević je odgovorio da je došlo do “tehničke greške koja je do sada već riješena”. HDZ-ovoj koaliciji je, naime, pristupio i HRAST – pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislava Ilčića, no na popisu uručenom DIP-u našao se Hrvatski rast – HRAST Željke Markić.

Upitan hoće li nezadovoljnici s HDZ-ovim listama pokazati nezadovoljstvo i opstruirati stranku u pojedinim izbornim jedinicama, Milošević je odgovorio kako u to ne vjeruje. “Individualne taštine ambicije ili bilo što drugo treba potisnuti ne u sekundarni, nego u tercijarni plan”, poručio je.

Na pitanje o što misli o komentaru premijera Zorana Milanovića, koji je HDZ prozvao da su preko brantelja htjeli rušiti vlast, rekao je kako su “branitelji vodili Domovinski rat i obranili Hrvatsku kada je to trebalo”. “To što gospodin Milanović to ne razumije je žalostan, ali njegov problem”, poručio je.

Milanović je u utorak kazao: “Ja sam priželjkivao da šator ostane do izbora da svi građani vide pravu narav i karakter tog projekta. To je bio projekt rušenja vlasti, divljanja, propao je, propast će i ne znam hoće li im biti neugodno. Oni su htjeli voditi rat prije godinu dana i na to se nadovezala kampanja HDZ-a, Domovinski rat. To im neće proći, Hrvatska raste i neće je uspjeti zamotati žicama, nema šanse”.

 

You may also like

0 comments