Mirela Španjol Marković: Nastup Zorana Milanovića bio je katastrofalno neadekvatan

Reakcije na izvanrednu  tiskovnu konferenciju Zorana Milanovića, povodom nepotvrđenog smaknuća Tomislava Salopeka, nisu se prestale stišavati. Društvene su mreže jedinstvene u ocjeni kako si jedan premijer nije smio dopustiti biti toliko nepripremljen. Neki idu i korak dalje tvrdeći kako premijer Milanović, ne spominjući ime Tomislava Salopeka, zbog predizbornih aktivnosti, nije želio biti stavljen u poziciju vjesnika loših vijesti. Radi li se o dojmu i lošim prezentacijama, ili u svemu ima ponešto istine, priupitali smo stručnjakinju za retoriku, i vlasnicu tvrtke Ciceron, Mirelu Španjol Marković.

“Već se godinu dana suzdržavam od bilo kakvih izjava o retorici domaćih političara, iako mi je to posao. Ali danas moram! Ovako nesuvislo, nemušto obraćanje javnosti premijera RH nisam čula valjda nikada. Državnik koji nakon smaknuća Hrvata kaže da se mi kao država time (terorizmom) nećemo baviti, neka se drugi time bave? Potom kaže kako ovo ne izgleda nimalo lijepo?! Izgleda kako je netko to trebao reci, pa eto zapalo njega da da izjavu, kao da su prije izvlačili šibice tko će……”, rekla je Španjol Marković

“Nije ovdje bitan govor tijela, nego sadržaj. uopće ne razumijem kako državnik smije reći da se neku državu terorizam ne tiče i da nek se drugi time bave. Tim više što je ovo bila prilika da se politički poentira. Sada je bilo vrijeme za izjavu poput “krv, znoj i suze”, prilika da se pokaže jedinstvo sa civiliziranim svijetom, a on je govorio kako “nemamo s čime”, zaključila je Španjol Marković.

You may also like