Ministarski sastanak o Ukrajini nije donio nikakve rezultate

Sastanak ministara vanjskih poslova Francuske, Njemačke, Ukrajine i Rusije u četvrtak u Parizu nije donio napredak u političkom procesu rješavanja sukoba na istoku Ukrajine, rekao je njemački ministar Frank-Walter Steinmeier.

Na pitanje o mogućem održavanju izbora na istoku Ukrajine prije mjeseca srpnja, što je spomenuo njegov francuski kolega Jean-Marc Ayrault, Steinmeier je odgovorio – “To ovisi o tome hoće li Kijev i Moskva uskoro konstruktivnije surađivati oko tog pitanja”. “To i dalje ostaje teško. Ne sviđa mi se način na koji Kijev i Moskva vode pregovore”, dodao je, ne skrivajući pesimizam.

I ukrajinski ministar Pavlo Kllimkin ustvrdio je kako mu se ne čini da je na sastanku postignut ikakav značajniji napredak. “Ne, nemam taj osjećaj”, bio je njegov odgovor na pitanje je li postignut nekakav napredak. Također je istaknuo kako se treba puno više postići glede sigurnosti i prekida naprijateljstava prije nego što Ukrajina osdluči krenuti u itradu izbornog zakona koji bi omogućio izbore u područjima pod nadzorom proruskih pobunjenika.

Ruski ministar Sergej Lavrov prvi je otišao nakon sastanka, smrknuta lica i bez izjave novinarima

You may also like