Ministar Vrdoljak umišlja kako su INA i ministarstvo njegovo privatno vlasništvo?

Kako splitska eskapada ministra Vrdoljaka, kada se više puta ustajao i urlao na naftne stručnjake, nije iznimka, nego pravilo potvrđeno nam je iz nekoliko izvora. Poruke elektroničke pošte, kojih je redakcija portala u posjedu, a koje su nastale u studenome 2014. godine, nedvojbeno to dokazuju.

Naime, u posjedu smo upita čelnika Sindikata naftnog gospodarstva, Božidara Mikuša, koji je tražio  Povjerenstvo za održivi razvoj, u kojemu sjede i predstavnici Ministarstva gospodarstva pa i sam ministar vrlo često, raspraviti o učincima Zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, aktivnosti tvrtke Spektrum u hrvatskom podmorju, koncesijama za istraživanje ugljikovodika i Agenciji za ugljikovodike. Na upit je stigao vrlo bezobrazan odgovor u kojem se eksplicitno navodi kako je nastao prema izravnom uputstvu ministra Ivana Vrdoljaka.

Poruka elektroničke pošte koju je redakcija portala dobila od anonimnog izvora vrlo je jasna. Ministar je, na legitiman zahtjev o raspravi na povjerenstvu, sindikalcu Mikušu poručio neka „se javi mađarskoj vladi i gospodinu Aldotu kako bi raspravljali o tim stvarima“ te je dodao kako sindikalac Mikuš nema legitimitet tražiti išta jer „sindikat nije njegovo privatno vlasništvo“. Pitajući se je li Povjerenstvo ministrovo privatno vlasništvo, shvaćajući kako je minisatar umislio kako su Ministarstvo gospodarstva i INA njegovo privatno vlasništvo, anonimni izvor nam je dostavio i odgovor gospodina Božidara Mikuša, koji donosimo u cijelosti.

„Poštovani, odbacujem navode ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kao i način komunikacije koji koristi u korespondenciji. Takvu razinu komunikacije smatram neprimjerenom za funkciju koju obavlja. Žao mi je što se ni jednom riječju nije osvrnuo na teme koje bi trebalo raspraviti na Povjerenstvu, a koje su nedvojbeno od velikog interesa za RH. Zato bi navedene teme (Učinci provedbe Zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, Aktivnosti tvrtke Spectrum u hrvatskom podmorju, Koncesije za istraživanje nafte i plina u istražnim područjima „Sava“, „Drava“ i „Sjeverozapadna Hrvatska“, Agencija za ugljikovodike) trebalo što prije raspraviti na Povjerenstvu, uz obaveznu prisutnost ministra Vrdoljaka, od kojeg se nadamo da možemo čuti detalje koji meni nisu poznati. Slažem se s tim da se za raspravu koristi stručna pravna pomoć, kako sutra netko ne bi u istom stilu optužio Povjerenstvo da radi protiv interesa RH“, stoji u poruci sindikalca Božidara Mikuša.

You may also like