Ministar vjeruje da će INA završiti u plusu

Ćorić o INA-i
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kazao je u četvrtak da su izvanredne okolnosti pridonijele negativnom polugodišnjem financijskom rezultatu Ine te je izrazio uvjerenje da će naftna kompanija ovu godinu završiti u plusu

Na upit novinara uoči sjednice Vlade da komentira ostvareni financijski rezultat Ine, Ćorić je rekao da nije zabrinut zbog toga, jer su okolnosti bile izvanredne. “Kriza koja je nevjerojatno pogodila naftni biznis, ali i neka događanja prije nje na globalnoj razini, jednostavno su uvjetovale ovakav rezultat. Vjerujem da će Ina godinu završiti u plusu”, istaknuo je ministar.

Ina je, naime, u prvih šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto gubitkom od 965 milijuna kuna. Usporedbe radi, u istom prošlogodišnjem razdoblju poslovala je s dobiti od 188 milijuna kuna.

 Vlada je u četvrtak od iznimnih mjera kontrole cijena za određene proizvode izuzela prehrambene i kozmetičke proizvode za svakodnevnu upotrebu, dok će se te mjere i dalje primjenjivati na lijekove, medicinske proizvode, zaštitne maske, zaštitnu odjeću i opremu te dezinfekcijska sredstva.

You may also like

0 comments