Ministar Ćorić ima povjerenje Sabora

Nisu uspjeli
Zastupnici Hrvatskog sabora glasovali su o oporbenom prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću. Sa 76 glasova protiv i 51 za, nije donoesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru Ćoriću. Potom su uslijedila glasovanja o drugim točkama dnevnog reda.

Ministru Ćoriću na teret se stavlja pogodovanje investitoru u projektu vjetroparka Krš-Pađene, kojim je, kako tvrde, hrvatskim građanima naneseno oko dvije milijarde kuna štete, protuzakonita zapošljavanja, primjerice imenovanje ravnateljice Nacionalnog parka (NP) Krke Nelle Slavice, moguće povrede načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa te pogodovanje MOL-u na štetu Ine.

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Saboru odbio sve oporbene zahtjeve za izglasavanje nepovjerenja ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću, oporbene argumente nazvao je smiješnima te je poručio da Ćorić ima njegovu potporu.

Ministar Ćorić referirao se na tri motiva oporbe za pokretanje povjerenja. U vezi s projektom vjetroelektrane Krš-Pađene podsjetio je da je rješenje iz sedmog mjeseca 2017. doneseno nakon višestrukih konzultacija s Državnim odvjetništvom.

O imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu NP-a Krke, Ćorić je rekao da je ministarstvo poštovalo presudu Upravnog suda u Splitu, dajući jasno obrazloženje zašto je izabrana, a u vezi s imenovanjem Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave Janafa ustvrdio je da s njim nije kontaktirao za vrijeme izbora i samog natječaja.

You may also like

0 comments