Ministar branitelja idući tjedan

Gostujući u Studiju 4 članovi saborskog Odbora za ratne veterane Željko Dilber i Miro Bulj odgovorili su kada ćemo dobiti novog ministra branitelja i da li će se Ministarstvo branitelja ukinuti pripajanjem MORH-u.

Nezamislivo mi je u trenutačnoj situaciji govoriti o ukidanju Ministarstva branitelja. Nije mi jasno što je kolegu Ćorića potaknulo da u javnost iziđe sa tom ishitrenom izjavom. Ime novog ministra znat će se slijedeći tjedan, a doći će iz redova HDZ-a. Osuđujem apsurdni izjavu bivšeg ministra Matića da pitanje braniteljske populacije spada u domenu socijale rekao je Dilber, dodavši da se na Vijeći za suradnju nikada nije ni načela tema o ukidanju. Glavni cilj novog ministra bit, će osim skrbi za socijalna i zdravstvena pitanja branitelja, promicanje istine o Domovinskom ratu dodao je.

Miro Bulj zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru također je potvrdio da ukidanja ministarstva neće biti. Izjava o okidanju, bez obzira od koga je došla, više je nego neozbiljna rekao je. Dodao je kako će se zalagati da se rad Ministarstva branitelja u što većoj mjeri decentralizira.

You may also like

0 comments