Milorad Dodik: Svi britanski diplomati imaju instrukciju raditi protiv Srba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u četvrtak je uvrstio na svoj dugi popis neprijatelja bosanskih Srba i Veliku Britaniju zbog nastojanja da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda usvoji rezoluciju kojom bi se osudio genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Dodik je novinarima u Banjoj Luci rekao kako postoje mehanizmi kojima će blokirati usvajanje rezolucije kojom se kroz sustav UN-a na poticaj Velike Britanije trebalo podsjetiti kako su snage bosanskih Srba u srpnju 1995. počinile genocid ubivši više od osam tisuća Bošnjaka i protjeravši s tog područja žene i djecu. On nije pojasnio na kakav mehanizam točno računa no ranije je najavio kako očekuje da će Rusija vetom spriječiti britanske nakane.

Veliku Britaniju optužio je pak kako ovom rezolucijom kani poniziti Srbe na tragu onoga što je radio nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Paddy Ashdown kojega u Banjoj Luci i danas krive zbog reformi koje je poduzeo kako bi se ojačala BiH kao država. “Dosta nam je bilo Ashdowna da bismo mogli trpjeti bilo što od njih. Oni nisu ljudi dobrih namjera. Sve i jedan veleposlanik iz Velike Britanije dođe ovdje s namjerom i instrukcjom da radi protiv Srba i RS-a i to je jasno”, ljutito je zaključio Dodik.

You may also like