Miljenić: SDP će vladati bez koalicijskih partnera

Orsat Miljenić održao je u ponedjelja press konferenciju povodom njegove kandidature za predsjednika SDP-a, gdje je iznio glavne teze kako vidi stranku, te poručio da će stranku ponovno dovesti na vlast, i to bez partnera.

Miljenić je rekao da će idućih nekoliko dana razgovarati sa što više članica i članova, da čuje njihove probleme i mišljenje, te će konačni program biti zajednički. “To je pobjednički način, način gdje smo jači i gdje možemo doći do pobjede. Želim SDP koji pobjeđuje, naš cilj treba biti potvratak na vlast, ne radi vlasti nego zato što smatram da je socijaldemokracija bolja za građane i bolje od onog što nudi druga strana”, kaže Miljenić.

“Hrvatska kakvu gledam i kakvu želim je Hrvatska u kojoj će svako dijete moći imati kvalitetno obrazovanje, ali bez obzira na to je li siromašno ili nije. Zemlja u kojoj će svatko imati zdravstvenu zaštitu, ali bez obzira na to koliko može uplatiti. Hrvatska u kojoj će svaki građanin imati pravo na izbor, da nam se ne zadire u privatnost ili nas se vraća daleko unazad”, kaže Miljenić.

“Da bi SDP odnio Hrvatsku u tom smjeru, mora biti dva koraka ispred drugih, ali se i mijenjati unutar sebe. Mora biti otvorena snaga koja sluša članice i članove, jer onda slušamo birače, a ako slušamo birače – onda pobjeđujemo”, kazao je na pressici.

Najavio je i neke promjene koje želi uvesti u SDP, a među njima su stranački referendum, proširenje principa “jedan član – jedan glas”, veću odgovornost saborskih zastupnika.

“SDP se mora pripremati za samostalni izlazak na parlamentarne izbore”, poručio je Miljenić o svojim viđenjima stranke na čije čelo želi doći. Za to mjesto se kandidiralo devet ljudi, prenosi N1.

You may also like

0 comments