Home Hrvatska Milijan Brkić je jedini kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a

Milijan Brkić je jedini kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a

by Energypress.net

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, kandidirao se za zamjenika predsjednika HDZ-a i jedini je kandidat za tu funkciju.

Iako je Tomislav Karamarko, šef HDZ-a, na toj funkciji priželjkivao Damira Jelića, koji mu je bio šef stožera za stranačke predsjedničke izbore, a Brkića za potpredsjednika, izgleda da je između najmoćnijeg HDZ-ova dvojca ipak pao dogovor o Brkićevoj kandidaturi za zamjenika, piše Večernji list.

 – Otpočetka sam tako govorio, a nisam se kandidirao jer smo se tako dogovorili – rekao je Jelić. Za njega ostaju otvorene opcije glavnog ili političkog tajnika, a možda i opcija da se posveti HDZ-u na lokalnoj razini, što je najmanje vjerojatno. U HDZ-u su vrlo tajnoviti kada je riječ o tome tko bi mogao biti novi glavni tajnik i odgovor koji se najčešće čuje jest taj da o tome još nisu razgovarali. Jelić se, doznajemo, kani kandidirati jedino za šefa HDZ-a Karlovačke županije. Činjenica je da se Jelić nije gurao na zamjeničku funkciju, pa bi ga sad bilo nepravedno etiketirati gubitnikom. Na poziciji zamjenika više ga je vidio šef stranke Tomislav Karamarko, prema informacijama koje su stizale iz njegova kruga. Izvori bliski šefu HDZ-a objašnjavaju kako je Brkićeva kandidatura posljedica dogovora njega i Karamarka i da te kandidature ne bi bilo da je Karamarko nije odobrio.

Jučer je istekao rok za prijavu kandidatura za vrh stranke, a neslužbeno se doznaje da je dosad (čekaju se još prijave poštom) za šest potpredsjedničkih mjesta stiglo 14 kandidatura, a za 10 članova Predsjedništva (izbornih) stiglo je više od 50 kandidatura.

U HDZ-u jučer nisu službeno objavili imena kandidata, ali doznaje se da su kandidati za potpredsjednike Tomislav Čuljak, Josipa Rimac, Božidar Kalmeta, Dubravka Šuica, Darko Horvat, Anđelko Stričak, Ante Sanader, Tomislav Tolušić, Oleg Butković, Franjo Lucić, Ivana Maletić, Miro Kovač, Josip Bilaver i Domagoj Milošević, piše Večernji list.

Related Posts