Milanović uvjeren u pobjedu

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u utorak kako je uvjeren u pobjedu SDP-ove koalicije na izborima, nakon kojih će trebati još koalirati za sastavljanje vladajuće većine. “Ovo će biti tvrdi, teški izbori, iza nas su četiri godine teškog rada, ali isto tako čistog obraza, čistih ruku, a potrudit ćemo se da još četiri godine vodimo Hrvatsku i onemogućimo povratak na staro, povratak kriminalaca na vlast, pri čemu ne mislim da su to svi ljudi na HDZ-ovim listama, ali neki jesu”, rekao je Milanović novinarima prigodom obilaska sustava vodoopskrbe i odvodnje u Rijeci.

On vjeruje da će nakon izbora biti potrebno koalirati. “Ili da vam kažem da ćemo dobiti dvotrećinsku većinu, kako govore iz HDZ-a,” kazao je Milanović dodavši kako se “tu vidi koliko je tko razuman i normalan čovjek.”

Komentirajući RTL-ovu predizbornu anketu, po kojoj SDP-ova koalicija nakon obrađenih osam jedinica zaostaje za HDZ-ovom za četiri mandata, Milanović je rekao “zaostajemo mi i manje, odnosno ne zaostajemo”. “Prema našim anketama mi vodimo, kako vole reći”, rekao je i pritom se nasmijao. “Ovu godinu počeli smo vrlo teško, bio je težak mandat, prije osam, devet mjeseci bili smo kao otpisani, od onih koji to možda nisu dobro vidjeli. Međutim, što rezultati našeg rada, što opća atmosfera u društvu, ide prema tome da mi rastemo kao koalicija. Dalo bi se to izračunati i drugčije, pa zaključiti da smo potpuno izjednačeni prema toj anketi, ali prema onome što osjećamo i vidimo da se događa, mislim da ćemo na kraju biti zadovoljniji od naših protivnika i pobijediti”, rekao je.

Na upit što će biti jezičac na vagi, Milanović je odgovorio kako će to biti cijela Hrvatska. Dio Hrvatske uvijek više glasa za HDZ, bez obzira koliko tu bilo kriminala i korupcije, a dio Hrvatske sve više glasa i prepoznaje rad i rezultate rada, rekao poručivši kako su njegovoj koaliciji svi djelovi Hrvatske jednako važni.

Na upit o preferencijalnom glasovanju, kaže da naš izborni sustav jamči relativno stabilnu vlast, a postoje razni izborni sustavi, poput britanskog, koji je posve drugačiji. No, to je manje bitno, bitno je tko će biti odgovoran za vođenje Hrvatske u iduće četiri godine.

Poručio je da treba onemogućiti povratak na vlast ekipe “koja državu vidi kao plijen”. To nije ništa osobno, nego činjenica koju svi vide i svima je sve jasno. Neki su spremni preko toga prijeći, ali veliki dio građana nije, pa je siguran da će dati povjerenje odgovornim i poštenim kandidatima. “Hrvatskoj nude Domovinski rat, da se međusobno Hrvati valjda krenu ubijati, a mi nudimo ‘Domovinski rad i red i rast’, i to je ta ključna razlika”, rekao je Milanović.

You may also like

0 comments