Milanović tihim glasom nazvao HDZ šakom jada

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Vukovaru je u subotu komentirao uhićenje hrvatskog špijuna u Beogradu te rekao kako ga ne bi začudilo da je riječ o konstrukciji, posebno u svjetlu činjenice što se vlast u Beogradu “ponaša kao da je osnovala Europsku uniju”.

Ljudima u regiji poručio je da gledaju što vlast u Beogradu radi “kako one kod nas koji ništa ne razumiju, tako i Bošnjake u BiH koji moraju vidjeti tko im je prijatelj, a tko ne”. “Ne vidim koje bi tajne skupljao hrvatski špijun u Beogradu, valjda recept za pljeskavicu”, rekao je Milanović. Ponovio je izjavu o ‘šaci jada’ koja se odnosi na aktualnu srbijansku vlast i na srbijansku čaršiju. Podsjetio je i da ga je bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić u Srbiji uzeo u zaštitu te Tadića nazvao “oficirom i gentlemanom – oficirom srpskih interesa i gentlemanom u ponašanju i dogovoru”.

Aktualnu srbijansku politiku ocijenio je kontinuirano agresivnom i nazadnom te politikom koja je nanijela štetu srbijanskom narodu i donijela mu povijesno “svu bedu ovoga sveta”. Milanović smatra da njegove izjave neće naštetiti opredjeljenju srpskih birača na predstojećim parlamentarnim izborima koji su i do sada u 95 posto slučajeva glasali za SDP.

U središtu Vukovara posjetio je štand Narodne koalicije, no u trenutku dok je prolazio pored obližnjeg HDZ-ovog štanda napadnut je verbalno i uz glasne zvižduke aktivista HDZ-ove koalicije. Milanović se najprije zaustavio, a potom ipak udaljio od HDZ-ova štanda te ih tihim glasom nazvao ‘šakom jada’.

You may also like