Milanović: Posjet Predsjednice Kini je protokolaran

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović ocjenio je u nedjelju u Vukovaru kako će se politički bitan sastanak u Pekingu za Hrvatsku održati krajem studenoga za kada je najavljen sastanak šefova Vlade Kine i 16 država srednje i istočne Europe dok je najavljeni skorašnji posjet Kini predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović protokolarnog karaktera.

“Predsjednica ide u protokolarni posjet. Za Hrvatsku bitan politički sastanak je krajem 11. mjeseca i na koji ću, vjerujem, ići ja. Uvijek je dobro da se razgovara i održavaju kontakti ali praktički je nemoguće da mala država kao što je Hrvatska sam dođe u Peking i izazove “rusvaj””, kazao je Milanović u izjavi novinarima kazavši da moramo biti svjesni što možemo kao mala zemlja a što je obična parada i protokol.

Na pitanje novinara bi li SDP-u odgovaralo da neke koalicije poput koalicije “Uspješna Hrvatska” koju su pred predstojeće parlamentarne izbore sklopili bivši predsjednik Ivo Josipović i Radimir Čačić prijeđu izborni prag, Milanović je kazao kako je SDP spreman na koaliciju i sa “Uspješnom Hrvatskom”. “Spremni smo za koaliciju pa i sa ovima koje ste spominjali ali isto tako pozivam građane da razmisle kome će dati glas da se ne dogodi da to bude pomoć onoj koaliciji koja ne zna napisati ni program na pet stranica”, rekao je Zoran Milanović.

U Vukovaru je u nedjelju održan predizborni skup SDP-a na kojem su uz predsjednika stranke i Vlade Zorana Milanovića govorili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar finnacija Borislav Lalovac te koordinator SDP-a u V. izbornoj jedinici Zdravko Ronko.

You may also like