Milanović poručio da je SDP stranka domoljuba i patriota

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović poručio je u nedjelju sa stranačkog skupa Šeste izborne jedinice u Sisku, da je Hrvatska sigurna i da će takva ostati te naglasio kako je SDP stranka domoljuba i patriota kojoj pristupaju novi ljudi, dok je, ustvrdio je, u HDZ-u ostala “ista ekipa”.

“Naša stranka se obnavlja kao svaki vitalan organizam, dolaze novi ljudi i nova lica, nove glave i nova srca, a pogledajte HDZ – tko je tu nov? To je ista ekipa, u DNA 100 posto sve isti ljudi”, kazao je Milanović pred više stotina okupljenih članova i simpatizera kod sisačke tvrđave.

Očekuje, rekao je, nove ljude, nove ideje i novi smisao. “Smisao ne može biti samo hrvatska država! Mi smo stranka domoljuba i patriota, a država je sigurna i takva će ostati. Ništa nam ne prijeti, već nam samo prijete mangupi i razbojnici u našim redovima koji za svoju korist zemlju oslabljuju i guraju je u treći svijet”, poručio je.

Treba mu, kazao je, pomoć i suradnja svih građana da dopre do svakog srca u predstojećoj kampanji. “Da se što je moguće manje osvrćemo na ovu konkurenciju koja je loša i koja u ovom kompliciranom trenutku, više zahtjevnom nego opasnom za Hrvatsku, gdje se pokazuje tko je kakav karakter, da vide s kim imaju posla ako im to do sada nije bilo jasno…’Ne pada snijeg da prekrije brijeg nego da zvijeri pokažu tragove'”, poručio je.

Tijekom predstojeće četiri godine treba nastaviti posao na koji sam ponosan jer je bio čist, promišljen i u Hrvatskom interesu, rekao je i naglasio da za Hrvatsku želi otvarati vidike, a ne žicu i ogradu. “Ne žica, ne ograda, nikada, nikada, no passaran. Neću, bez obzira bili to i susjedi, prešutjeti tako loše stvari. To nema veze sa diplomacijom”, kazao je dodajući kako nije primijetio da HDZ-ovcima to smeta. “Mi niti na granicu Srbije, s kojom smo ratovali i koja nas je napala, ne stavljamo žicu, jer žica je simbol zla, podjele i mržnje i to na hrvatsku granicu ići neće”, poručio je.

Vlada će učiniti sve da Hrvatska bude sigurna i “da građani mogu biti mirni te da ovu jutro, ako idu na misu, mogu otići,” kazao je i pohvalio rad ministara Ranka Ostojića i Ante Kotromanovića na terenu. “Dok su oni tamo ja sam miran i znam da će to funkcionirati kao u Njemačkoj”, rekao je Milanović. Poručio je i da politička stranka ne može biti sindikat i zavod za udomljavanje i zapošljavanje svojih članova. “Za sposobne i vrijedne uvijek će biti prostora i mi to radimo kroz Hrvatsku koja raste, u kojoj će svatko imati šansu neovisno o tome je li član stranke, a ne kroz Hrvatsku u kojoj funkcioniraju stranačke veze i žnjore”, obećao je Milanović. Ljudima se ne smije davati iluzija riješiti svoje probleme učlanjenjem u stranku, kazao je.

“Naš program je dalje jačanje društva i imuniteta zajednice, tako da budemo kompetitivniji i da si postavljamo više standarde, a da nam djeca budu obrazovanija i bolja u svom materinjem jeziku ali i engleskom jer je to danas važno. I zato ćemo voditi računa da učitelji i profesori imaju nešto bolje plaće, ali ne tako da se štrajka usred kampanje. Ovo nije razbojnička vlada, da sada kada više nema instrumenata nekome obećava povećanje plaća jer bi to bio kriminal”, poručio je.

Rekao je kako će odmah nakon izbora sjesti s njima i razgovarati a da zadnje četiri godne nije bilo moguće povećati plaće zbog krize. “Morali smo se baviti izvanrednim stanjem u zemlji koje su nam ostavili naši prethodnici, koji bi se sada htjeli vrati”, rekao je. Obraćanje članovima i simpatizerim u atriju tvrđave Stari grad zaključio je porukom: “Hrvatska raste, ospori to ako možeš i nema povratka na staro”. Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je okupljenima kako su stranački organizirali u sisačkoj utvrdi, gdje su 1593. poraženi turski Turci, jer će tako u kampanji pobijediti neke nove “Turke”, koji će se “podaviti u svojim lažima i obmanama”. Nazočnima se sa skupa kratko obratio i koordinator VI izborne jedinice Rajko Ostojić.

You may also like