Milanović: Mi smo relativni pobjednici, neću komentirati slučaj Prgomet

Hrvatski premijer Zoran Milanović odbio je u četvrtak u Valletti komentirati najnovije dogođaje u Mostu i izbacivanje Drage Prgometa iz te stranke da ne bi kompromitirao daljnje razgovore.

“Ne mogu komentirati”, odgovorio je Milanović na upit za komentar na događaje u Mostu. Milanović je u Vallettu, glavni grad Malte, doputovao na summit čelnika EU-a koji je posvećen izbjegličkoj krizi. Nacionalno vijeće Mosta izbacilo je u četvrtak Dragu Prgometa iz članstva jer je bez njihova znanja vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem. Milanović je rekao da je s njim “razgovarao o sadašnjosti i budućnosti Hrvatske”.

“Neću komentirati više da ne bih prejudicirao ili kompromitirao razgovore. Sve ide svojim tokom. Mi smo relativni izborni pobjednici, s listom naše vlade i naših partnera dobili smo većinu mandata i glasova, ali to nije dovoljno dok ne skupimo 76 potpisa. Vjerojatno smo dosta bliže tome nego HDZ i tu ću stati”. Na upit što je stavio na stol u razgovoru s Prgometom, Milanović je rekao: “ništa, razgovarali smo o budućnosti Hrvatske”. “Tu ima jako puno kompatibilnih, odnosno bliskih pogleda. Ja se nadam da će odgovornost i svijest o odgovornosti za Hrvatsku prevladati i da stvari ne smiju stati”, rekao je Milanović.

You may also like