Milanović jednostavno voli Kvarner

Što to premijera toliko privlači u Rijeku i okolicu nikad nije otkrio, ali barem jednom mjesečno je u tom kraju. U nedjelju je opet bio u blizini pa je skočio na Krk proslaviti Dan općine Dobrinj. Na Krku inače ima obiteljsku kuću za odmor. Čak je i lani zagrebačku katedralu za Božić zamijenio crkvicom u Polju na Krku, ali se vratio obitelji na ručak.Iako na Vladinim stranicama obično obavijesti javnost gdje putuje, neslužbeno doznajemo da je na području Rijeke navodno gotovo svaki vikend. Upravo u tom gradu ima najmanju političku potporu SDP-ovaca. Ovoga puta, kao i mnogo puta prije, nitko od riječkih kolega ni ne zna da im šef dolazi u kraj.

Gdje će biti? U Dobrinju? A ne, ne znam, no znam da nema predsjednika gradske organizacije ni župana pa vjerujem da ni oni ne znaju da dolazi, a kamoli da su pozvani na neko druženje – rekao nam je visoko pozicionirani riječki SDP-ovac. Na pitanje zna li onda zbog čega toliko često Milanović dolazi u njihove krajeve, pokušava li ojačati svoju političku poziciju ili je nešto drugo posrijedi, kaže: “Ne bih znao” i nastavlja: “Morate ga ili sami pitati ili pratiti na putu”, piše 24sata.

No dok se ne riješi misterija premijerove ljubavi prema Kvarneru, zbrojili smo da je samo ove godine službeno bio u Primorsko-goranskoj županiji osam puta. Otvarao je vrtiće, posjećivao studente, otvarao hotele i obilazio otoke. Osim toga, njega jednostavno “vjetar nanese” ondje. Dvaput je Vladinim avionom i helikopterom MUP-a slijetao neplanirano na krčki aerodrom i Grobnik umjesto u Zagreb. Zašto? Tajni sastanci? Nitko ne zna. Banski dvori ne žele otkriti. Možda je premijer sve otkrio na riječkom Sveučilištu rečenicom: “Rijeka se vratila gdje joj je i mjesto, u prvu klasu”, ali ga nitko nije razumio.

You may also like

0 comments