Home Hrvatska Milanović izjavio da su prepolovili cijenu Pelješkog mosta

Milanović izjavio da su prepolovili cijenu Pelješkog mosta

by admin

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je u petak da će se Pelješki most graditi vrlo brzo europskim novcem, da je pitanje samo koliki će biti hrvatski udio, no njegova vlada, dodao je, prepolovila je cijenu izgradnje koju je prije pet godina procijenila HDZ-ova vlada.

Na novinarsku primjedbu kako se prije govorilo da je most već apliciran, a sad se navodi da to još nije učinjeno, Milanović, koji je u petak obišao granični prijelaz između Hrvatske i BiH u Gabeli, uzvratio je kako je to “zloba i nedobronamjenrost onih koji su pet puta otvarali gradilište”. Kako je istaknuo premijer, Pelješki most će se graditi bez obzira na to tko pobijedi na izborima, i to, kako se rekao, “više nitko ne može uprskati, a upsrkavali su pet godina”.

Po njegovim riječima, prije pet godina tadašnja vlada je gradnju mosta procjenjivala na 280 milijuna eura, a njegova vlada je, kako je istaknuo, taj iznos gotovo prepolovila. “Kad sam prije nekoliko godina govorio o Pelješkom mostu, rekao sam da se u takvoj krizi most ne može graditi 100 posto iz proračuna i po takvoj cijeni, a sada je gotovo dvostruko niža i bit će sufinanciran u golemom postotku europskim novcem”, rekao je. Dodao je da ako netko u tome vidi problem – on “suosjeća s njim”.

O gradnji Pelješkog mosta ne odlučuje Europska komisija, ona samo delegira konzultante, rekao je premijer i dodao da je ministar Siniša Hajdaš Dončić obrazložio proceduru izgradnje mosta. Na pitanje hoće li gradnja Pelješkog mosta potaknuti nesporazume s BiH, Milanović je odgovorio: “Nema nesuglasica, to je europski most koji se gradi na hrvatskom teritoriju i bit će svi dobrodošli da ga koriste.”

Related Posts