Milanović: HDZ bi velikom koalicijom izgubio mogućnost napada na SDP

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je u utorak kako priču o velikoj koaliciji sluša već dugo ocijenivši kako u takvoj koaliciji HDZ “gubi jedino što ima – priliku da lupa po SDP-u”, a dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) smatra da treba formirati veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a.

“Priču o velikoj koaliciji slušam već dugo, ali u takvoj koaliciji HDZ gubi jedino što ima – priliku da lupa po SDP-u. Kad HDZ na izborima izgubi trebao bi reći da neće više s ekstremnim desničarima. Za njih je najbolje rješenje četiri godine aktivne oporbe na idejama, na idejama – a ne šatorima i ulicama”, napisao je Milanović na svom facebook profilu.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u utorak je, gostujući u emisiji Novi dan N1 televizije, izjavio kako su nužni novi izbori, te kako je nakon njih nužna depolitizacija i potpuna profesionalizacija društva te smatra da treba formirati veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a. “Treba formirati veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a koja bi trajala najmanje osam godina”, rekao je.

No, saborska zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš za Novu TV izjavila je kako je to Vlahušićev osobni stav. “Gradonačelnik Vlahušić ima pravo na svoj stav. U ovo vrijeme nogometa, mislim da svatko ima pravo na stav o tome kako će završiti u petak utakmica između Češke i Hrvatske pa bih rekla u tom kontekstu da i gradonačelnik Vlahušić ima, glede političkih događanja, svoj stav”, kazala je Mrak Taritaš za Dnevnik Nove TV.

You may also like