Milanović: Bit ćemo žestoka, ali nenasilna oporba

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je nedjelju kako u interesu stranke ne može komenirati sjednicu Glavnog odbora SDP-a jer je ona bila zatvorena za javnost, ali je poručio da će SDP biti jaka nenasilna oporbena stranka.

“Od prvog dana moramo biti vrlo konstruktivna, jaka, kritična i žestoka oporba koja neće biti nasilna,” istaknuo je Milanović u nedjelju u Sinju.  “Ja sam rekao što mislim o ovoj vladi o njezinom svjetonazoru – ona je kriminalna u nekim elementima, ona je neeuropska, ona je proustaška, to sad vidimo otvoreno. To nije uvreda, to je legitimno pravo da ima takav svjetonazor – on je za mene nazadan i štetan za Hrvatsku i borit ću se protiv toga,” dodao Milanović. Osvrćući se na Sporazum o reformskoj Vladi, Milanović je kazao kako je to loša kombinacija. “Vlada mora biti integrirana hijerarhijski kroz osobu premijera ili premijerke, političke većine u Saboru, a to ova Vlada, nema i to će biti problem za Hrbatsku,” kazao je. “Glavni odbor je nešto što je zatvoreno za javnost tako da ja to ne mogu komentirati u interesu stranke,” rekao je Milanović novinarima koji su tražili komentar. Poručio je da o tomu što je bilo na Glavnom odboru u subotu ne treba zaključivati sa facebooka. Na novinarsku opasku kako se priča da je bilo skoro fizičkog obračuna, Milanović je dogovorio kako “onaj tko to priča ne voli SDP.”

Rekao je da je promjene datuma unutarstranačkih izbora za predsjednika, koji će umjesto predloženog 12. ožujka biti 2. travnja, “O.K.” “Što se mene tiče, moglo je i svibnju. Nisam ja predložio datum nego ga je predložilo Predsjedništvo, ali kako je gospodin Komadina predložio da to bude kasnije, može biti i u svibnju…. To je potpuno nebitno,” kazao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara. Na upit kako komenira to što je Ranko Ostojić na facebooku Komadinine zagovaratelje za predsjednika SDP-a nazvao “lešinarima”, Milanović je odgovorio kako je Ranka Ostojića zamolio “da to ne radi” te podsjetio kako je s njim blisko radio u Vladi i rekao da će i dalje raditi zajedno. “Ali Ranko nije izvještavao. Dake, ja to ne radim, velika većina ljudi u Glavnom odboru to ne radi, ali ako radi jedna osoba, to je dovoljno,” kazao je Milanovoć.

Na novinarsku opasku kako Glavni odbor nije prihvatio njegovo izvješće o provedenim aktivnostima za nedavno održane parlamentarne izbore, Milanović je uzvratio protupitanjem: “Kako nije prihvaćeno? To je izvješće o izbornim aktivnostima prihvaćeno,” dodao je. Odgovarajući na upit osjeća li da je njegova pozicija u SDP-u ugrožena, Milanović je istaknuo kako se ne radi o njegovoj poziciji nego o tome tko će dobiti podršku SDP-ovki i SDP-ovaca. Dodao je kako nije stvar u tome kako se on osjeća nego “što jest”, a to “što jest, vidjet ćemo”, rekao je.

Na pitanje kako komentira Karamarkove optužbe da su mediji pod kontrolom bivše vlade oprstruirali HDZ i njega sotonizirali, Milanović je dogovorio kako je to “traženje izgovora”. “Kao da su mene milovali,” dodao je. Novinari su pitali bivšeg pemijera može li sada reći tko je bio “visoki izvor” na kojeg se jedan dnevni list pozivao pišući o slučaju “lex Perković” u vrijeme kada se oklijevalo ispuniti europski uhidbnei nalog za izručenej Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća Njemačkoj. Milanović je kazao kako on to ne zna. “Te ljude nisam u životu vidio, to pitajte Karamarka”, dodao je.

You may also like

0 comments