Milan Bandić je subjekt nove optužnice

USKOK je podignuo optužnicu  protiv zagrebačkoga gradonačlenika Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Optužnicom se Milana Bandića tereti da je, nakon što je prihvatio zamolbu građanske inicijative U ime obitelji za pomoć u vezi s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma Birajmo zastupnike imenom i prezimenom, donio zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz navedene aktivnosti građanske inicijative od 21. rujna do 5. listopada 2014., a kojim pokroviteljstvom nije bila obuhvaćena i financijska potpora.

Organizirano je tiskanje letaka i plakata za područje cijele države i snimanje spotova, a besplatno je stavljeno na korištenje 50 štandova Tržnice Zagreb za prikupljanje potpisa, što je sveukupno stajalo 308.000 kuna. Tužiteljstvo sve troje optuženika tereti za zloporabu položaja i ovlasti, za što zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina ili jedne do dvanaest godina ako je nedjelom pribavljena znatna imovinska korist.

Na vijest o podizanju optužnice protiv Milana Bandića, iz inicijative U ime obitelji poručuju da su zahvalni na pomoći u prikupljanju potpisa i tiskanju edukativnih letaka, vezano uz inicjativu Birajmo zatupnike imenom i prezimenom. Činjenica da je vijest o podizanju optužnice protiv Bandića objavljenja kada se u Saboru glasuje o SDP-ovu prijedlogu Izbornog zakona kojoj se Inicijativa protivi, znak je povezanosti aktualne vlasti, DORH-a i USKOK-a, kažu u Inicijativi.

You may also like