Home Hrvatska Mikulić: Bandić će odraditi mandat do kraja

Mikulić: Bandić će odraditi mandat do kraja

by Energypress.net

Za nekoliko mjeseci održavaju se lokalni izbori, pa tako i izbor za novog zagrebačkoga gradonačelnika/cu. Milan Bandić ide u utrku za šesti mandat. Tko su drugi protukandidati? Koji su gorući problemi Zagreba s kojima će se suočiti te kako ih misle riješiti? U Otvorenom su na ova pitanja odgovarali gosti urednika i voditelja Domagoja Novokmeta: Anka Mrak Taritaš, HNS, Andrija Mikulić, HDZ, Vladimir Ferdelji, Rajko Ostojić, SDP.

Gradska organizacija HDZ- a će dogovoriti i izabrati našeg kandidata za lokalne izbore, rekao je Andrija Mikulić. Za sve jedinice, gradove i županije, imat ćemo svoje kandidate. S imenom i prezimenom nećemo izaći ni prerano ni prekasno, a osnovni motiv nam je pobjeda jer to dugujemo našim ljudima, kazao je. Kada su bili predsjednički izbori, mediji su radili pritisak da izađemo s našim kandidatom. Mi smo odabrali trenutak, izašli i pobijedili.

Predsjednik Gradske skupštine smatra da nije dobro da se dižu tenzije oko proračuna grada Zagreba. Mi smo bili suzdržani na glasovanju jer prijedlog koji je došao nije bio na onoj razini na kojoj je trebao biti, rekao je Mikulić. To nije bio razvojni proračun, što nije ni čudo kad je čovjek na čelu grada već pet mandata. Ne možete ni očekivati nešto novo u prijedlogu.

Pred kraj emisije predložio je da pustimo gradonačelnika da ovaj mandat odradi do kraja, kako bi lagano mogao otići u svoju političku mirovinu. Nadovezao se na to Rajko Ostojić rekavši da se očito nastavlja koalicija HDZ-HSLS-Milan Bandić.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Mrak Taritaš komentirala je kako nije čudno da se Otvoreno bavi izborima šest mjeseci ranije jer- ovo će biti ozbiljna bitka. Komentirala je rezultate anketa, prema kojima ona, uz Bandića, Švaljek i Bernardića, visoko kotira. Smatra da je iz toga vidljivo i bitno istaknuti da 2/3 građana Zagreba želi promjenu. Osjeti se da je grad spreman da nakon 16 godina kaže- dosta je. Prave ankete su izbori, dodala je. Nadovezao se Mikulić i rekao da ankete HDZ- u tradicionalnu predviđaju lošiji rezultat.

Građani žele promjene, to se osjeti u bilu grada, u tramvaju. Bandića je zadnji put spasio snijeg, ovaj put ga ni tsunami ne može spasiti, rekao je Rajko Ostojić. Istaknuo je kako je SDP u zadnje tri godine bio protiv proračuna te će i sada biti. Nevjerojatno je kako danas , 6 mjeseci prije izbora, svi žele biti oporba, dodao je za HRT.

Dok je Bandić bio na slobodi i upravljao gradom, nitko iz njegove blizine nije imao šansu napraviti ništa, rekao je Vladimir Ferdelji, kandidat za zamjenika eventualne gradonačelnice Sandre Švaljek. Kada je završio u istražnom zatvoru, onda je šansu dobila Švaljek i tada smo vidjeli kako bi ona upravljala gradom. Vidjeli smo da se mogu aktivirati službe koje su spavale i da se ne mora pojesti snijeg. Na upit o problemima grada Zagreba, gosti su odgovarali vrlo slično. Mikulić kao gorući problem ističe pitanje otpada. Smatra i da treba promijeniti gradsku upravu na način da ona bude otvorena za sve one koji traže informacije. Gradska uprava mora imati širom otvorena vrata i prozore, morate se osjećati dostojanstveno kad dođete tamo i dobiti informaciju koju tražite. Dodao je i da treba reorganizirati Holding.

Zagreb ima toliko problema da bismo mogli do jutra o tome, rekao je Vladimir Ferdelji. Treba riješiti žičaru, promet, otpad, milijun stvari u gradu- počeo je nabrajati. Najvažnije je, smatra, riješiti način upravljanja. Zagreb ne može imati kapacitet jednog čovjek, što vidimo iz proteklih vremena. Mrak Taritaš je kao tri osnovna problema istaknula- otpad, promet i gradski prirez. Ostojić smatra da su problematične zelene površine, park Savica, mostovi, otpad.

Related Posts