Home Energetika MET Grupa dobila nagradu za financijski ugovor godine

MET Grupa dobila nagradu za financijski ugovor godine

by Energypress.net

Priopćenje

Švicarska MET Grupa osvojila je TXF-ovu nagradu „Europski robni financijski ugovor godine“, za svoj kreditni aranžman sklopljen u 2023. godini. Taj aranžman pruža dubinu i fleksibilnost financiranja radnog kapitala potreban Grupi da bi nastavila svoj rast. Važne značajke aranžmana su financiranje uvoza LNG-a, skladištenja plina kao i distribucije prirodnog plina i električne energije u nekoliko europskih zemalja, uz mogućnost daljnjeg širenja na druge lokacije.

Svake godine TXF, vodeći pružatelj vijesti o robama i financiranju trgovine te uvida u istraživanja i podatke, dodjeljuje priznanje za deset izvanredno uspješnih transakcija (TXF’s Perfect 10 Awards) u industriji financiranja izvoza i robne trgovine. O ishodu odlučuje žiri sudaca i glasovanje pojedinaca.

Ovaj jedinstveni instrument strukturiran je zajedno s financijskim timom MET Grupe i vodi ga ING Bank N.V. kao koordinator te agent za osiguranje i aranžman, a kojem su se pridružili Natixis CIB i Société Générale kao vodeći aktivni ovlašteni aranžeri. U početku pokrenut s milijardom eura za refinanciranje prethodnog kratkoročnog revolving kreditnog instrumenta od 885 milijuna eura, aranžman je bio uvelike premašen i zatvoren na 1,33 milijarde eura od sindikata 16 međunarodnih banaka.
„Vrlo sam zadovoljan ovom nagradom jer ilustrira našu sposobnost inovacije i pružanja misaonog vodstva, ne samo u našim proizvodima za prodaju i trgovanje plinom i električnom energijom, već i u našim strategijama financiranja. Cijenim povjerenje koje naši bankarski partneri imaju u naš integrirani poslovni model i naše sposobnosti upravljanja rizicima. Ova nagrada je priznanje za izvrsnu kontinuiranu suradnju“, komentirao je Sven Kirch, financijski direktor Grupe i član Upravnog odbora MET Grupe.

Stručnost MET Grupe u poslovanju s prirodnim plinom i proizvodnji električne energije na temelju plina pomaže podržati energetsku tranziciju prema svijetu s nultom emisijom ugljika. Budući da je proizvodnja energije iz obnovljivih izvora po prirodi sporadična, određena fleksibilnost je neophodna za uravnoteženje mreže. Dok baterije i druga dugotrajnija rješenja za pohranu sazrijevaju prema troškovnoj konkurentnosti, prirodni plin ostaje ključni prijelazni energent koje omogućuje potrebnu fleksibilnost proizvodnje.

Related Posts