Merkel: Njemačka mora uložiti napor kako bi deportirala one kojima je odbijen azil

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu kako Njemačka mora učiniti nacionalni napor kako bi deportirala one migrante koji nemaju prava ostati u toj državi.

 

Prošlogodišnji priljev gotovo 900 tisuća migranata kod nekih Nijemaca izazvao je strah da će njihovu državu preplaviti stranci. Merkel je kritizirana zbog svoje migrantske politike otvorenih vrata,  a njezini konzervativci su izgubili velik dio podrške koju je preuzela protuimigrantska Alternativa za Njemačku (AfD).

Ranije, dok je stizao samo mali broj migranata, oni kojima je odbijen azil nisu bili dovoljno strogo deportirani, a to se s obzirom na velik broj izbjeglica i migranata sada mora promijeniti, smatra Merkel.

“Trebamo nacionalni napor kako bi deportirali one koji su odbijeni. To je neosporno i mi trenutno na tome vrijedno radimo”, istaknula je Merkel tijekom govora na konferenciji mladog krila svoje stranke u Paderbornu.

Dodala je kako to znači povećanje broja zaposlenih u odjelima za imigraciju na općinskoj razini.

Deportacija odbijenih migranata samo je jedan element njemačke izbjegličke politike, tvrdi Merkel. Tu je i integracija onih kojima je odobrena zaštita i ona mora biti ubrzana, te se trebaju riješiti i uzroci migracije.

Merkel je na skupu optužila sirijsku vladu za djela koji sliče ratnim zločinima, te je pozvala na zaštitu Jazida u sjevernom Iraku.

Kritizirala je djelovanje sirijske vlade u Alepu, istaknuvši kako je ono vrlo “blizu ratnim zločinima”, te rekla da se time treba pozabaviti Međunarodni kazneni sud.

U petak je objavljeno da je sirijska vojska uz podršku ruskih borbenih zrakoplova ovog tjedna na istoku Alepa ubila više od 150 ljudi.

Merkel je pozvala i na stvaranje “sigurnih zona” u sjevernom Iraku za Jazide, kurdsku etnoreligijsku skupinu nad kojom je Islamska država, po UN-u provela genocid, uništivši njihovu zajednicu od 400 tisuća pripadnika.

 

(Hina)

You may also like