Home Ekonomija Mcrosoft namjerava otkupiti 40 ilijardi dolara svojih dionica

Mcrosoft namjerava otkupiti 40 ilijardi dolara svojih dionica

by Agencije

Američki softverski div Microsoft planira otkupiti vlastite dionice u vrijednosti od 40 milijardi dolara, a najavio je i podizanje iznosa dividende, objavili su u srijedu mediji.

Iz Microsofta nisu objavili koliko će dugo trajati shema otkupa. Njezin prethodni otkup, također vrijedan 40 milijardi dolara, bio je objavljen u rujnu 2013. godine i bit će završen do kraja ove godine, objavio je BBC.

Otkup dionica obično podupire rast cijene dionice kompanije i popularan je među investitorima. Cijena dionice Microsofta porasla je jedan posto u elektroničkom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta.

Microsoft je najavio i da će podignuti tromjesečnu dividendu za 8 posto, na 39 centi po dionici.

Ranije ove godine, ta je kompanija najavila najveću akviziciju u svojoj povijesti, kupnju internetske stranice za profesionalno umrežavanje LinkedIn za nešto više od 26 milijardi dolara u gotovini. To se smatra visokom cijenom za LinkedIn, koji je izvijestio o godišnjem gubitku od 166 milijuna dolara.

Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella kazao je da je to dio Microsoftove transformacije prema cloud computing poslovanju i pružanju profesionalnih usluga klijentima, uključujući društvene mreže za njihovo povezivanje.

Related Posts