McCain se obrušio na Donalda Trumpa

Američki predsjednik nije uspio podržati američke vrijednosti, optužio je Donalda Trumpa u svojoj novoj knjizi senator John McCain.
Obasipajući pohvalama međunarodne “tiranine”, diskreditirajući medije, ignorirajući ljudska prava i omalovažavajući izbjeglice, američki predsjednik nije uspio podržati američke vrijednosti, naveo je McCain, prenosi Reuters.

“Laskanjem ćete dobiti njegovo prijateljstvo, a kritikom njegovo neprijateljstvo”, navodi se u knjizi Neumorni val američkog senatora, koju je napisao zajedno s Markom Salterom.

Kako agencija navodi, u knjizi piše da je “teško znati šta da očekujete od predsjednika Trumpa – šta je lažno, a šta pravo predstavljanje”.

McCain je ranije kritizirao zagovornike izolacionističke politike, iako nikoga nije pri tome imenovao. Također je kritizirao odnos Trumpa prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. “Američki predsjednik ne vodi slobodni svijet tako što će čestitati diktatorima pobjedu na namještenim izborima”, poručio je McCain, nakon što je Trump Putinu čestitao izbornu pobjedu u martu ove godine.

You may also like