Matijašević: Pregovori su jalovi, kompromis je nužan

Postizborni pregovori su jalovi, gubi se dragocijeno vrijeme, a živimo u okolnostima u kojima najznačajniji dokument u državi, državni proračun, ima privremeni karakter, izjavio je u petak predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević.

Budući da je proračun na snazi do 31. ožujka, to je dovoljan razlog za apel na Most, SDP i HDZ da je vrijeme za kompromis, koji ne smije akumulirati nove izdatke jer to Hrvatska ne može podnijeti, rekao je Matijašević na konferenciji za novinare.

Predsjednik HURS-a podsjetio je kako je danas u Hrvatskoj u blokadi dužoj od 60 dana 36.777 poslovnih suvjekata i više od 321.000 građana, a dug je veći od 299 milijardi. Zbog toga je potreban hitan kompromis kako bi se uspostavila Vlada koja će na vrijeme donijeti novi proračun i uvažiti trenutno stanje, poručio je. Šibenik nije slučajno izabran za konferenciju za novinare jer TLM prolazi golgotu, pa HURS na taj način upućuje podršku opravdanim zahtjevima radnika da se donesu konkretne odluke, rečeno je na konferenciji.

You may also like

0 comments