Matić: Ako pobijedim, HSS će postati strateški partner HDZ-u

Kandidat za predsjednika HSS-a Nenad Matić rekao je u petak u Dubrovniku kako će ta stranka ostati u Domoljubnoj koaliciji ako on pobjedi na skorašnjim unutarstranačkim izborima, no kako neće biti u poziciji u kojoj je danas, već strateški partner.

”HSS će ostati u Domoljubnoj koaliciji, ali će u njoj biti strateški partner, a ne u poziciji u kojoj je danas. U prvih 100 dana premijer Tihomir Orešković morat će posjetiti hrvatsko selo, otići na teren i vidjeti kako žive seljaci jer će onda u svojim javnim nastupima zagovarati hrvatsko selo, a još ga nije spomenuo. On mora vidjeti koliko im je teško, a onda će, kad bude pričao o proračunu, znati što to znači ljudima na terenu i kako se oni muče”, rekao je Matić na konferenciji za novinare na kojoj se predstavio javnosti.

Matić je u Dubrovniku još istaknuo da Hrvatsku treba decentralizirati i primjerice Ministarstvo turizma prebaciti u Dubrovnik ili Split, a ustvrdio je i kako će se njegov izborni program temeljiti na preporodu HSS-a i hrvatskog sela.

Potporu mu je na konferenciji dao i predsjednik ŽO HSS Dubrovačko-neretvanske županije Stipo Gabrić Jambo koji je pak rekao kako je ta stranka ne smije biti ničiji priljepak. “Nećemo pripremati ražanj dok je zec u šumi. Napravili smo odličan tim, spojili smo Dalmaciju i Slavoniju. Smatramo kako HSS ne smije biti nikome priljepak. Poštivamo sve političke stranke u Hrvatskoj, i ljevicu i desnicu. HSS je s Domoljubnom koalicijom, ali HSS je loše prošao na ovim izborima. Dobili smo dosta preferencijalnih glasova, a imamo jednog saborskog zastupnika. Za to je krivo vodstvo stranke i moglo se više napraviti”, ocijenio je Stipo Gabrić.

Inače, izbori u HSS-u po Statutu se održavaju iza svakih parlamentarnih izbora, a ove godine održat će se 19. ožujka. Osim Nenada Matića, kandidati za predsjednika su dosadašnji predsjednik Branko Hrg te Krešo Beljak.

You may also like

0 comments