Masovni prosvjed?

Iz Udruge Franak, iako pozdravljaju odluku Vlade o fiksaciji tečaja franka, nezadovoljni su jer je godina dana predug rok i izgledno je, kažu, da će to pitanje biti prebačeno na iduću vladu. Podsjećaju i da je ovime ispunjen tek jedan od njihovih zahtjeva. Danas će donijeti odluku o prosvjedu koji će se, ukoliko do njega dođe, održati ispred HNB-a.

“Svakako pozdravljamo vidljivi pomak i pristajanje na naš prvi zahtjev, međutim biti ćemo oprezni dok stvari ne vidimo na papiru. Već su počele špekulacije idu li svi krediti u privremenu mjeru. Mi smo dobili informaciju iz MFIN-a da idu svi krediti u CHF, međutim na fejs stranici Vlade RH stoji da je riječ o stambenim kreditima. Dajte nam malo vremena da za sve dobijemo službenu potvrdu.

Također napominjemo da se i dalje javljate na spomenute mail adrese, odluku o prosvjedu ćemo donijeti sutra, jer ništa ne želimo prepustiti slučaju. Ako će prosvjed ići, onda će to biti pred HNB-om. Udruga Franak i dalje odlučno ostaje pri svojih 5 zahtjeva prema Vladi RH i prema HNB-u. Rok ostaje isti, 1. veljače za donošenje odluke. Do 1. ožujka za stupanje na snagu. Problem se ovaj put mora riješiti dugoročno. Zahvaljujemo svima na ovako velikoj podršci. Za ovaj djelomičan uspjeh smo zaslužni svi zajedno. Ali idemo dalje, nema sad više stajanja!”, poručila je jučer putem Facebooka Udruga Franak.

N1Televizija

You may also like