Martina Dalić podnijela kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta podnijela je kaznenu prijavu za klevetu protiv Ivice Todorića, javlja HRT.
Podsjetimo, Dalić je prije nekoliko dana najavila kako će tužiti Todorića za klevetu. Do toga je došlo nakon što je Todorić na svojem blogu ustvrdio da mu je Dalić prijetila uhićenjem ako ne potpiše Lex Agrokor. Tada je objavio i kako posjeduje njezin prijeteći mail poslan 28. ožujka.

Bila je to najozbiljnija optužba koju je na svojem blogu iznio Todorić, a Martina Dalić ubrzo je reagirala. “Sve što je izgovoreno u tom tekstu je bezočna laž. S Ivicom Todorićem razgovarat će dalje moji odvjetnici. Podnijet ću tužbu za klevetu, ugrožavanje ugleda i sve ono što će odvjetnici smatrati da treba”, rekla je tada Dalić, koja je danas podnijela kaznenu prijavu.

 U jednom trenutku jučerašnje prezentacije revizorskih izvještaja za Agrokor, Ante Ramljak prisjetio se Moody’sovog izvješća u kojem se ističe da kompanija ima dovoljno likvidnosti, da ima dovoljno »keša« na računu da može pokrivati svoje obveze, pa je otkrio da se i tu nije radilo o novcu koji je koncern imao na računu, nego o pozajmicama koje je davao tvrtkama, ali i Ivici Todoriću.

Izvješće otkriva da je najveću pozajmicu od 650 milijuna kuna Todorić dao samom sebi, te još 192 milijuna kuna tvrtki Agrokor Projekti u kojoj je stopostotni vlasnik.

Tvrtka Adriatica.net dobila je 264 milijuna kuna, a njezin je najveći vlasnik Agrokor, dok su ostali suvlasnici Croatia osiguranje, Hanza media, Slobodna Dalmacija…

Čak 156 milijuna kuna Agrokor je kroz pozajmicu dao tvrtki Niva Inženjering bivšeg premijera Nikice Valentića, a na listi su još i tvrtka Com Com Ninoslava Pavića, te Zagreb Montaža u vlasništvu Vlade Čovića.

Zanimljivo je da je novac namijenjen dokapitalizaciji Zagreb Montaže prošle godine završio kao pozajmica Agrokoru, piše Novi list. Da ta mreža pozajmica bude još zamršenija dovoljno je znati da je istovremeno, dok je novac davao drugim kompanijama, Agrokor i sam dobivao pozajmice od svojih dobavljača ali i kompanija s kojima nikada nije poslovao.

Ramljak tvrdi da sav taj novac koji je otišao iz Agrokora sada pokušavaju naplatiti, a na pitanje kako im ide u slučaju privatne pozajmice Ivici Todoriću, odgovorio je da će to biti jako teško, jer je svoju pozajmicu Todorić trebao vraćati iz dividende koju će mu Agrokor isplaćivati na račun njegove tvrtke u Nizozemskoj koja je formalni vlasnik Agrokora.

You may also like