Kada je podnijela ostavku na mjesto zastupnice u Saboru, nekoliko mjeseci prije njegova raspuštanja, Martina Dalić je svoju odluku obrazložila činjenicom da političari sada počinju svoje predizborne aktivnosti, dok se ona želi pripremiti za nastavak karijere u struci. Sada je jasno da će ta ekonomistica koja je odradila jedan saborski mandat, najprije kao predstavnica HDZ-a, a potom kao nezavisna zastupnica, nastaviti karijeru u Međunarodnom monetarnom fondu, piše Jutarnji list

Da odlazi u Washington potvrdila je za Jutarnji list i sama Dalić, ali o detaljima angažmana, kazala je da ne može govoriti. U MMF-u bi se trebala baviti fiskalnom politikom, odnosno reformama vezanim uz javne financije, što je i glavno područje njenog interesa. Njen angažman u MMF-u bit će vezan uz zemlje regije koje se nalaze u procesu pristupanja Europskoj uniji. Stoga će, nakon inicijalnog boravka u Washingtonu, najveći dio vremena provoditi u Beogradu.

Da će karijetu nastaviti u privatnom sketoru, Dalić je još sredinom srpnja, kada je dala ostavku u Saboru, potvrdila za tportal. ‘To je ustvari logičan nastavak nakon što sam istupila iz HDZ-a. I ranije sam rekla da se ne namjeravam baviti politikom. Moj saborski mandat ulazi u finale. Neću sudjelovati na listama i neću se baviti politikom’, objasnila je tada za tportal Martina Dalić razloge svoje ostavke.

Related Posts