Marović će tužiti medije zbog navodnog sudjelovanja u aferi HSBC

Beograd – Potpredsjednik Demokratske partije socijalista DS Svetozar Marović najavio je danas da će tužiti Vijesti i Dan nakon što su ta dva medija objavila da je njegova supruga imala 3,8 miliona dolara na računu švajcarskog ograna banke HSBC, i poručio im da će im pokloniti sve što nađu.
Vijesti i Dan su danas objavili da dokumenti iz švajcarskog ogranka banke HSBC u posjedu međunarodne grupe novinara otkrivaju da je supruga Svetozara Marovića, visokog crnogorskog funkcionera i bivšeg predsjednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore, imala 3,8 miliona dolara na računu u ovoj banci 2006/2007. godine.

Marović je poručio Vijestima i Danu da će im pokloniti sve što nađu na navodnim računima članova njegove porodice.“Sve što nađu na računu bilo koje banke od članova moje porodice, sve poklanjam mojim neprijateljima da finansiraju svoje aktivnosti protiv mene i mojih prijatelja”, kazao je danas Marović novinarima komentarišući pisanje Vijesti i Dana.

On je rekao da će se konsultovati sa svojim advokatima o tome koje će pravne korake preduzeti dalje povodom ovog sučaja i najavio tužbe protiv ta dva medija.

Marović je danas svjedočio u Višem sudu u Podgorici u nastavku suđenja u aferi Košljun i tom prilikom kazao da vjeruje da nije bilo nepravilnosti tokom prodaje zemljišta na brdu Košljun kod Budve. “Nije mi jasno zašto je pokrenuta istraga o Košljunu, jer su u ovom slučaju korist imale i Opština Budva i banka. Dobro poznajem Lazara Rađenovića i Aleksandra Tičića i ne vjerujem da bi oni uradili nešto lose”, rekao je Marović.

Optuženi u aferi Košljun, Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić, Jelica Petričević i Vido Rađenović terete se za zloupotrebu službenog položaja, odnosno zloupotrebu putem pomaganja.

You may also like