Mario Petrović: Konačno imamo nekoga od koga bi političari trebali učiti

Rasplet rezultata izbora, imenovanje mandatara Tihomira Oreškovića, na svom je Facebook profilu komentirao stručnjak za odnose s javnošću, suvlasnik agencije Millenium i vlasnik Edward Bernays, prve Visoke škole za komunikacijski menadžment, Mario Petrović.

“Imamo mandatara, uskliknuo je radijski voditelj. Nekoga Tihomira Oreškovića!”. I tako sam jučer doživio svoj prvi susret s dobro poznatim imenom menadžera kojeg sam imao prilike upoznati još prije nekoliko godina na jednom skupu o razvoju Hrvatske.  Tada smo kurtoazno izmijenili desetak rečenica i srdačno se pozdravili s obaveznim dobacivanjem da ćemo se sigurno sresti i još razgovarati o šansama za bolju Hrvatsku. I kao sto pretpostavljate, nismo. Jer Ore škovića je posao ubrzo ponovno odnio k novim izazovima a oni su bili izvan Lijepe naše. Šteta. Jer volim voditi rasprave s pametnim ljudima svjetskoga kalibra a koji uz to imaju emotivnu vezu s domovinom…

A Tihomir Orešković je upravo sve to: vrhunski hrvatski menadžer, školovan na svjetskim fakultetima, radio i živio uglavnom vani, ali s posebnim osjećajem za domovinu. Kao vrhunskog profesionalca karakterizira ga, između ostalog, visoki stupanj organiziranosti, jasno određivanje targeta…prati ispunjavanje postavljenih ciljeva od početka do kraja, uvijek uzima u obzir siru sliku, kao menadžer pridržava se jasno određenog financijskog budžeta/okvira… Kao vrhunskog intelektualca opisuje ga pak najbolje pristupačnost, marljivost i otvorenost novim idejama. Privatno ga uvelike određuje to sto je posvećen obitelji. Naime, ima četvero djece – 2 kćeri i 2 sina.

I još bi se štošta moglo napisati o Tihomiru Oreškoviću, ali ja ću samo dodati da sam zadovoljan, pa mogao bih čak reći i sretan sto sam dočekao trenutak da politika u Hrvatskoj izabere pametnijeg od sebe i zamoli ga da se stavi u funkciju svih nas. Nemojmo zaboraviti da je Orešković svjetski igrač koji nije došao raditi za plaću jer je zarađivao vise nego su svi naši političari ikada zaradili na pošten način (pa možda čak i na nepošten). Očito su mu motivi malo drugačiji. Poznavajući njegove bivše prve susjede u Kanadi i ljude koji se s njim druže privatno mogu još samo dodati da smo dobili premijera od kojeg Zoran Milanović, Karamarko i Petrov mogu samo učiti. U svakom pogledu. Nadam se da ce to sva trojica shvatiti jer Karamarko i Petrov već jesu…i da ce mu dati bezrezervnu podršku da sa svojim timom i s ljudima koji ga okružuju povuče Hrvatsku u dobrom smjeru. Neka to bude i moja novogodišnja želja…sretan nam i blagoslovljen Božić u zemlji u kojoj bi sutra naša djeca trebala ostati živjeti – od svoga rada.

You may also like

0 comments