Home Energetika Maras zna: HDZ-ovi ministri ne smiju biti u pregovorima s MOL-om

Maras zna: HDZ-ovi ministri ne smiju biti u pregovorima s MOL-om

by Agencije

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras izjavio je u utorak na konferenciji za novinare da u najavljenoj ekspertnoj skupini Vlade za pregovore s MOL-om ne bi smjeli biti HDZ-ovi ministri, s obzirom da je predsjednik te stranke Tomislav Karamarko interesno povezan s MOL-om, pa se može sumnjati u njihovu objektivnost.

Govoreći o predstojećem glasovanju u Saboru o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade i šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, Maras je istaknuo kako SDP i cijela oporba vrlo jasno tvrde da Karamarko ne može ostati u Vladi, a tijekom glasovanja vidjet će se pretpostavlja li neki saborski zastupnik iz vladajuće koalicije hrvatske interese svojoj fotelji.

Maras je obišao mjesto ekološkog incidenta na obali kod rafinerije nafte u Urinju u Kostreni kao predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode, nakon čega je zaključio da je sanacija prilično solidno obavljena, ali bi ubuduće trebalo izbjeći ponavljanje takvih incidenata. Rafinerija bi trebala više voditi računa o visokim ekološkim standardima, a troškove sanacije mora podmiriti Ina, kazao je.

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović kritizirao je vladajuće jer Sabor ovoga tjedna, zbog blagdana Tjelova, ne radi, ustvrdivši da je “Hrvatska na čekanju u svakom segmentu”, a slučaj mogućeg prekida rada na kurikularnoj reformi još je jedan dokaz tome.

“Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar sakrio se u mišju rupu, HDZ je nezainteresiran za to pitanje, a Most kurikularnu reformu uopće ne razumije, pa su se na čelu okupacije obrazovnog sustava našli Hrast i udruga “U ime obitelji”, sa Željkom Markić i Ladislavom Ilčićem na čelu, koji Hrvatsku žele vratiti u 19. stoljeće”, rekao je Jovanović. Dodao je kako kurikularna reforma znači brigu za budućnost zemlje i podržao stručnjake koji su na njoj dosad radili da nastave svoj posao bez uplitanja politike.

Jovanović je također naglasio da SDP podržava ribare Primorsko-goranske županije koji se bore protiv zabrane lova plave ribe na Kvarneru, što predlaže Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede. Time bi se izazvao brodolom ribarstva na Kvarneru i izgubilo bi se 300 radnih mjesta, pa inzistiramo da se odluka o zabrani odmah promijeni, poručio je Jovanović.

Related Posts