Home Hrvatska Maras zaprijetio smjenom Šukera i mamića

Maras zaprijetio smjenom Šukera i mamića

by Energypress.net

U emisiji Novi dan gostovao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je u razgovoru najavio žestok obračun s HDZ-ovcima u sportu. Razgovor je započeo Marasovim izmotavanjem od jasnog izjašnjavanja oko koaliranja s HDSSB-om.

Jedna stvar koja je i dalje nejasna jest bi li SDP ušao u koaliciju sa HDDSSB-om. “Mi smo potpuno uvjereni da ćemo imati dovoljan broj zastupnika da sastavimo Vladu. O tom uopće ne razmišljamo. Mi možemo sada razmišljati kibi-dabi, ali imamo dovoljno zastupnika, jer trend povjerenja prema ovoj vladi raste.”

Je li vama osobno prihvatljivo koaliranje s Glavašom? “Neće biti potrebe da se vraćamo na staro.”

Izbjegavate odgovor, a građani očekuju da se izjasnite. “Kad vam kažem da nema povratka, mislim da je Vlada odmakla po mnogim pitanjima i mi ćemo gledati prema naprijed. Oni koji su zarobljeni u prošlosti, tamo će i ostati. Mnogi oponenti iz HDZ-a upravo to žele.”

Niste se izjasnili, a današnji naslovi u novinama navode kako Karamarko nema koaliciju s crnokošuljašima. Zašto se ne izjasnite? “Može li Karamarko izjasniti o svim temama? Možemo li se osloboditi pošasti HDZ-a u sportu? Devetnaest HDZ-ovaca u HNS-u?”

Vaš ministar obrazovanja i sporta na početku mandata izjavio da ćete isušiti nogometnu močvaru, pa on danas nije ministar. “Sport je vrlo bitan – reprezentacija, Dinamo i Hajduk, nacionalni su ponos i institucije, ali u početku nam je prioritet bio spašavanje ekonomije. Sada vam mogu ekskluzivno najaviti da ćemo HDZ maknuti iz sporta i nogometa u prvih šest mjeseci Hrvatske vlade. Više neće maltretirati preko svojih poltrona Šukera i Mamića.”

Kako ćete to učiniti? “Vrlo efikasno. Nećemo ostaviti mogućnost da se izvrdavaju. Do sada nije bilo sankcija pa se nisu poštivali ni pozitivni propisi. Omogućit ćemo navijačima Dinama na tragu prijedloga Bišćana, Marića, Šimića i Šokote da biraju tko će voditi zagrebačku svetinju Dinamo. Neće više biti jedne osobe koja će terorizirati navijače. Ako ga žele, neka ga izaberu i potvrde. A to je sve HDZ, Mamić u Dinamu je ono što im odgovara. Busaju se u prsa i drže ruku na srcu, a rade samo ono što odgovara njihovoj partiji. Sad kad smo posložili gospodarstvo, želimo urediti državu da nam bude na ponos, da dođem na stadion i da ne slušam ove stvari, već da navijači mogu navijati za svoj klub”, zaključio je Maras.

Related Posts