Maras: Ako se Linić vrati, ja ći otići

Tehnički ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras danas je na Facebooku prokomentirao eventualno vraćanje Slavka Linića u stranku, što se posljednjih dana spominje u kontekstu kandidature Zlatka Komadine za predsjednika SDP-a. “Znam da je to nemoguće, ali kada bi SDP vratio u članstvo Slavka Linića, koji je radio protiv svih esdepeovaca i stranke zadnjih godinu i pol te svjesno pomogao HDZ-u da dođe na vlast, mnogi članovi pa i ja osobno više ne bismo bili dio tog društva. Srećom, siguran sam da se to neće dogoditi”, napisao je Maras.

Podsjetimo, Slavko Linić jutros je gostovao u Novom danu N1 televizije te je komentirao situaciju u SDP-u: Kako komentirate rat za mjesto predsjednika SDP-a? SDP je oporba i trebaju biti oporba. Bitno je kakva će oporba biti. Nije posao ratovati s HDZ-om nego biti konstruktivan. To Milanović ne može. On u oporbi ne zna funkcionirati i bitno je tko će voditi SDP, da se pokaže što je konstruktivna oporba.

Biste li prihvatili poziv za povratak u SDP? Ne smatram da je to bitno. Komadina je pokušao pokazati osnovne razlike kako se može upravljati strankom. Stvaranje klijentelističkog kluba i autokracija to je Milanović.

Vjerujete li da Komadina može dobiti potporu većine? Bliži je sa stranačkim ljudima i s njima komunicira, a zna i poslušati za razliku od Milanovića koji to nije nikad odradio. Mislim da ima daleko veće šanse od Milanovića. Bitna je stranka SDP. Mora ojačati i okupiti ljevicu . Milanović je nanio ogromnu štetu i SDP-u i ljevici.

You may also like

0 comments