Malteški ministar energetike ima off shore tvrtku na Novom Zelandu

Malteški premijer preživio je u ponedjeljak glasanje o povjerenju koje je predložila oporba zbog toga što su u panamskim dokumentima navedena imena dvojice njegovih bliskih suradnika.

Svih 38 zastupnika vladajućeg bloka glasalo je protiv prijedloga oporbe nakon što su ministar energetike Konrad Mizzi i predstojnik ureda Keith Schembri navedeni među imenima onih koji su osnovali dvije offshore tvrtke u Novom Zelandu. Trideset i jedan zastupnik glasao je za prijedlog o opozivu vlade.

Mizzi i Schembri navodno su povezani s tajnim računom banke iz Dubaija i s dvjema panamskim tvrtkama koje su osnovali preko pravne tvrtke Mossack Fonseca sa sjedištem u Panami.

Posjedovanje offshore računa nije nezakonito sve dok je prijavljeno poreznim vlastima. Muscat je rekao novinarima nakon 13-satne rasprave: “Ovo što se noćas dogodilo ne znači da neću djelovati. Poduzet ću korake kad bude potrebno”. U najmanjoj državi EU-a održani su ulični prosvjedi, ali Muscat je rekao da će donijeti odluku kad bude završena istraga.

You may also like

0 comments