Malić: U svom neuspješnom mandatu Kotromanović je naoružao IS, a razoružao HV

Jutarnji list donosi temu o najvećem skandalu u povijesti Hrvatske vojske. Prema njegovim informacijama, vojna policija provodi veliku istragu o remontu aviona MIG21 u Ukrajini, koji su ondje i kupljeni. Prekucane su im šasije, stariji su pet godina nego što piše u dokumentaciji, remonti su lažirani, ugrađeni dijelovi ne odgovaraju specifikacijama te su sklopljeni od nekoliko aviona s raznih strana svijeta. Sumnja se da je u tom poslu isplaćeno mito. Od 12 MiG-ova Hrvatsko ratno zrakoplovstvo raspolaže samo s tri bojna aviona, a pet ih je povučeno. Za komentar smo upitali istraživačkog novinara Gordana Malića koji je u svojoj televizijskoj emisiji prvi otvorio ovu priču.

“Razina transparentnosti javne nabave u MORH-u i dalje je na onoj iz devedesetih godina, ali je manje profesionalna.  Bivši ministar Kotromanović vodio je MORH u patriotskom duhu Vladimira Zagorca i Hrvoja Petrača, s kojima je uostalom i privatno dobar, a ovaj drugi se u 2012. i 2013. pojavljivao i kao član delegacija RH Alana u inozemstvu. U svom mandatu koji se nema s čim usporediti, Kotromanović je uspio  naoružati ISIS i ISIL, a jednim dijelom razoružati hrvatsku vojsku. Kraj mandata dočekao je u avionu ruskog investitora koji kupuje hrvatska vojna odmarališta.  O tome sam već sve rekao dok su Kotromanović i drugovi bili na vlasti, a sada mogu samo zaključiti da nisam govorio uzalud. Pohvale istražiteljima u MORH-u koji su na samom početku mandata pokazali kako resor treba funkcionirati. A Dinku Cvitanu, kojem sam 2014. nudio svjedoke i dokumentaciju o ovom slučaju, i čija me tajnica stavila na čekanje – do danas, želim buran odlazak s funkcije”, izjavio je Gordan Malić.

Istim povodom jučer je u Dnevniku 3 HRT-a gostovao stručnjak za sigurnost Vlatko Cvrtila te je izjavio kako:

“Ovo ukazuje na nešto što bi moglo biti vrlo upitno u smislu remonta u Ukrajini. Već po povratku zrakoplovi su pokazivali slabosti. Od remonta je prošlo godinu dana, a mi nemamo na raspolaganju onoliko koliko smo ih remontirali. Sposobnih za let je manje od pet zrakoplova, a i to je upitno jesu li u svakom trenutku sposobni za let. To sve ukazuje na sumnju da je remont izvršen loše. Za ovo su prije svega odgovorni oni koji su radili remont. S podacima kojima sada raspolažemo moguće je da se radi o nekoj vrsti prijevare – sklapanje s nekim dijelovima koji nisu na odgovarajućoj razini kvalitete, smatra Cvrtila. Sada treba preispitati i odluku koja je donesena jer se išlo u remont MIG-ova kojiima su isticali resursi i taj novac će se možda pokazati kao bačen u vjetar.”

Podsjetimo, prije osam mjeseci objavljeno je kako ponovno imamo eskadrilu borbenih aviona. Kad smo bili apsolutno uvjereni da je sve u redu tek tada smo prihvatili da primimo avione u Oružane snage RH, izjavio je lani u srpnju tadašnji načelnik glavnog stožera OS RH general Drago Lovrić.

You may also like

0 comments