Maersk prodaje poslovanje s naftnim terminalima

Danski transportno-logistički konglomerat A.P. Moller-Maersk objavio je u srijedu da je prodao odjel naftnih tankera vlasniku kontrolnog paketa dionica A.P. Moller Holdingu za 1,71 milijardu dolara.
Prošle godine danski je konglomerat pokrenuo program restrukturiranja prema kojem se trebaju fokusirati na logističke i usluge transporta. Sukladno tom programu, u kolovozu su prodali poslovanje s naftom i plinom francuskom Totalu za 7,45 milijardi dolara.

Prihod od prodaje tankerske flote upotrijebit će za smanjenje duga. Transakcija bi prema današnjem priopćenju trebala biti zaključena do listopada i ne bi trebala utjecati na financijske smjernice A.P. Moller-Maerska za ovu godinu.

A.P. Moller Holding fond je koji je osnovao utemeljitelj A.P. Moller Maerska a upravlja imovinom ukupne vrijednosti nekih 20 milijardi dolara. Fond će preuzeti vlasništvo nad tankerskom flotom preko podružnice APMH Invest A/S-a.

Iz Maerska poručuju da će novi vlasnik formirati vlasnički konzorcij za tankersku flotu zajedno s Mitsui & Co-om i drugim mogućim partnerima, zadržavajući status većinskog dioničara.

You may also like

0 comments