Lovro Kušćević nije dao ostavku

Nakon sastanka sa premijerom
Ministar uprave Lovro Kuščević nije u srijedu odgovorio na novinarski upit hoće li dati ostavku na svoju dužnost istaknuvši da se sva njegova imovina nalazi transparentno na imovinskoj kartici, te da nema nikakvog prekršaja niti nikakvih sumnji u časne radnje.

“Sva moja imovina je transparentno na imovinskoj kartici, apsolutno nema nikakvog prekršaja i nema nikakvih sumnji u časne radnje. Nastavljam dalje”, rekao je Kuščević novinarima pred Banskim dvorima nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i predsjednikom HDZ-ova saborskog kluba Brankom Bačićem.

Kazao je da će u četvrtak u Saboru vidjeti kako će izgledati SDP-ov zahtjev za njegovom smjenom te imaju li ikakve ozbiljne kritike. “Mislim da će to biti također niz prepiski, lažnih opužbi koje smo ovih dana mogli vidjeti u medijima”, ocijenio je.

Na upit ne misli li da je prevelik teret Vladi i da koalicijski partner (HNS) traži njegovu ostavku odgovorio je kako stranke koje imaju 2,5 posto “nisu te koje će kreirati sastav hrvatske Vlade”.

O tome što će se događati na našoj političkoj sceni, kakav će biti dogovor oko europskih funkcija, slijedi li rekonstrukcija Vlade, u Studiju 4 su komentirale bivša premijerka Jadranka Kosor i Smiljana Leinert Novosel, komunikologinja i profesorica s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

– Gospodin Kuščević je osobni izbor premijera Plenkovića i zato očito premijer odugovlači s bilo kakvom odlukom, smatra Kosor.

Nadodaje, kako će se vjerojatno ići na rješenje da ministar Kuščević sam da ostavku kako bi se izbjegla saborska rasprava koja bi mogla otvoriti brojna pitanja. Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu također se osvrnula na stav premijera Plenkovića u vezi afera koje se vežu uz ministra Kuščevića.

– On zapravo želi poslati poruku kako vlada situacijom i kako želi sve analizirati s užim krugom suradnika a tek onda obznaniti odluku javnosti. rekla je.

Također, smatra da aktualne afere u zemlji utječu na imidž u Bruxelles-u posebno kada je aktualna tema preraspodjele europskih funkcija.

You may also like

0 comments