Home Hrvatska Lovrinović: O strateškoj imovini mora odlučivati Sabor, a ne samo Vlada

Lovrinović: O strateškoj imovini mora odlučivati Sabor, a ne samo Vlada

by Agencije

Mostov saborski zastupnik Ivan Lovrinović poručio je u petak da o prodaji državne imovine, posebno strateške, treba odlučivati Hrvatski sabor, a ne samo Vlada.”Jasno želim poručiti da o prodaji bilo kakve imovine, posebno one strateške, od posebnog interesa, treba odlučivati Sabor, ne samo Vlada. Dosta je bilo prodaje gdje se nije pitao Sabor, jer ipak je ovo šire tijelo”, rekao je Lovrinović novinarima.

Naglasio je pritom da nije za to da “svugdje caruje” državno vlasništvo, osim možda u nekoliko tvrtki koje su zaista od nacionalne važnosti. Takve prakse je bilo, mislim da s tim treba prestati, naglasio je Lovrinović.

Novinare je zanimalo znači li to da će podržati prijedlog SDP-a da se o tvrtkama skinutim s popisa strateških i predanih CERP-u, ipak raspravlja u Saboru. “U tom kontekstu i govorim, Imunološki zavod nije svrstan u stratešku firmu, on je sada teški bolesnik, a zapravo je strateška firma od nacionalne sigurnosti. Stvari nisu posložene po rangu važnosti i zato govorim, te se odluke moraju vrati u Sabor, o tome ni jedna Vlada ne može odlučivati samostalno”, rekao je Lovrinović.

Upitan kako će se, s obzirom da je MOL jedan od najvećih starteških partnera, postaviti u slučaju Kramarko, odgovorio je da ne želi govoriti u njegovo ime. “Mislim da se u pogledu najvažnijih tvrtki, a riječ je o Ini, treba postaviti kao Orban u Mađarskoj u zašiti mađarskih nacionalnih interesa – čvrsto, državnički i da zna što hoće. Hrvatskoj to treba”, poručio je Lovrinović.

Related Posts