Home Ekonomija Lovrinović napao Petrova da je kadrovirao, a ne se bavio nacionalnim interesima

Lovrinović napao Petrova da je kadrovirao, a ne se bavio nacionalnim interesima

by Agencije

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović reagirao je u petak u ime koalicije Jedina opcija na ultimativnih pet zahtjeva Mosta velikim strankama kao uvjet za koaliranje, ustvrdivši da je predsjednik Mosta Božo Petrov imao prilike ostvariti te zahtjeve, ali da ih je po dolasku na vlast prije devet mjeseci zaboravio, te se odmah počeo baviti isključivo kadroviranjem i političkim spletkama.

Čelni ljudi Mosta poslali su kroz medije poruku da će od velikih stranaka – HDZ-a i SDP-a, kao uvjet za koaliranje, tražiti da usvoje Zakon o pravima i dužnostima saborskih zastupnika, potom prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, odnosno zahtjev da Državna revizija može ući u HNB, njihovu strategiju gospodarenja otpadom, izmjene Zakona o financiranju političkih stranaka te prvi dio reformskog paketa o lokalnoj upravi i samoupravi.

”Gospodine Petrov, svo ovo vrijeme nisam se htio upuštati u velike rasprave vezane uz Vas i uz Most. No, u interesu građana naše Hrvatske, ovo se ne smije prešutjeti. Na programu kojega sam sa suradnicima radio za Most, a koji je sadržavao i ovih pet točaka koje navodite zajedno s još puno bitnijih tema i rješenja, na izborima prije devet mjeseci dobiveno je 300.000 glasova. No, čim ste došli u priliku voditi državu, odmah ste zaboravili sve te točke i rješenja, a bavili ste se isključivo kadroviranjem i političkim spletkama”, navodi Lovrinović u priopćenju u ime koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku.

Lovrinović mu poručuje da je imao dovoljno vremena da dokaže svima, a posebno glasačima koji su ih podržali, da će se baviti ključnim temama koje su im obećal,i te da je imao priliku pokazati istinsko domoljublje i dokazati se kao borac za nacionalne interese ispunjavajući obećano. “Upravo suprotno, vi ste brzo posegnuli za obrascem političkog ponašanja velikih stranaka, koje su nas i dovele u probleme. Sve što je ostalo upečatljivo iza vas, premijera kojega podržavate i Vlade, jest telefonska rasprodaja ono malo strateških tvrtki koje su ostale te traženje desetaka tisuća hektara zemljišta za prodaju strancima”, ističe Lovrinović.

Ustvrdio je da Petrov ni u Ini nije napravio ništa konkretno, osim što je uhljebio neke svoje najbliže suradnike, stoga poziva čelnika Mosta da podastre jasan plan spašavanja Ine. “Znali ste se izboriti za šest ministarstava, za kadroviranje koje vam je bilo toliko važno, a pravite se da niste mogli provesti ovih pet točaka. Kako ste mogli postići ono što je teže ostvarivo, a ovo niste uspjeli? Zašto od početka niste ustrajavali na bitnome, već su vam fotelje bile najvažnije?”, pita Lovrinović.

“I sada, kada vam je potpora drastično počela padati, imate obraza ponovno nuditi iste točke, smatrajući naše građane ‘ovcama’ koje ništa ne pamte i koje se može lako prevariti radi vlastitih političkih interesa”, stoji u Lovrinovićevom priopćenju.

Related Posts