Legaliziran nepozizam u ZET-u?

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a pohvalio se da su s upravom Podružnice dogovorili da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika. Njihovu objavu vezanu uz zapošljavanje djece njihovih radnika koja je objavljena na internetskim stranicama Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske u nastavku prenosimo u cijelosti:

ZAPOŠLJAVANJE DJECE NAŠIH RADNIKA: Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnici ZET-a imaju djeca ili supružnici naših radnika. Na zahtjev Sindikata upućen Upravi podružnice i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodila briga o gorenavedenom dogovoru. Nastavljamo s pritiskom za zapošljavanje još određenog broja vozača autobusa, parkirača (kako bi parkirači koji već rade na tim poslovima mogli sukladno zahtjevu ići u promet), vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcioniranje podružnice u cijelosti, piše Večernji list.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) ocijenio je u utorak neutemeljenom i vrlo nespretnom objavu Sindikata vozača i prometnih radnika koji se na svojim internetskim stranicama ‘pohvalio’ da su s upravom dogovorili da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika, koju je ranije gradonačelnik Milan Bandić ocijenio “protuustavnim i protuzakonitim”.

U reakciji na objavu ZET-ovog sindikata i medijske napise koji se odnose na zapošljavanje, podružnica ZET je priopćila da kao i Zagrebački holding u cijelosti posluje u skladu sa svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske i drugim važećim pravnim aktima te se u potpunosti ograđuje od konteksta bilo kakvog oblika nepotizma. ZET pritom tvrdi da se zapošljavanje provodi prema jasno definiranim kriterijima, a u postupku konkuriraju svi kandidati koji ispunjavaju zahtijevane uvjete pojedinog radnog mjesta.”Objavu Sindikata, prema kojoj je, navodno, postignut dogovor o prioritetima pri zapošljavanju, ocjenjujemo neutemeljenom i vrlo nespretnom interpretacijom s ciljem promidžbe same sindikalne organizacije, ipak, svjesni različitih pogodnosti koje proizlaze iz trenutnih ugovornih odredbi poslodavca s radnicima”, priopćio je ZET.

You may also like

0 comments