Home Geopolitika Le Pen: Priznat ću Krim dijelom Rusije

Le Pen: Priznat ću Krim dijelom Rusije

by Agencije
Čelnica francuske stranke Nacionalni front Marine Le Pen izjavila je da je spremna priznati Krim dijelom Rusije ako bude izabrana za predsjednicu države.
“Jasno vidim takvu mogućnost. U potpunosti je vjerojatno da Francuska prizna da je Krim dio Rusije, kada ja postanem predsjednica Francuske”, izjavila je Marine Le Pen u intervjuu za francuski Russia Today, prenosi RIA Novosti. Političarka je dodala da je od samog početka politike sankcija prema Rusiji Nacionalni front bio protiv tih mjera.

Prijedlog da se Krim prizna dijelom Rusije sve češće se čuje u Europi.Vijeće talijanske oblasti Veneto usvojio je 18. svibnja rezoluciju u kojoj se nacionalna Vlada poziva da prizna Krim kao dio ruskog teritorija i da se ukinu sankcije koje su bile uvedene protiv Moskve.

Nacionalni front se zalaže za konzervativne vrijednosti, ograničavanje migracije i protiv je europskih integracija. Popularnost stranke u Francuskoj postupno raste: na posljednjim izborima za Europski parlament dobila je 25,4 posto glasova birača. Marine Le Pen je u veljači ove godine priopćila da namjerava sudjelovati na predsjedničkim izborima 2017. godine. Prema posljednjim anketama, zasad zaostaje za kandidatom iz Republikanske stranke Alainom Juppéom.

Related Posts