Lazard poručio da se kupac i prodavatelj dionica trebaju dogovoriti o cijeni

Savjet za INA-u
Danas je održan sastanak Savjeta za Inu, kojemu je predsjedao premijer Andrej Plenković. Konzultantska tvrtka Lazard predstavila je svoje viđenje vezano uz moguć otkup udjela MOL-a u Ini, od strane Hrvatske. Nakon sastanka novinarima se obratio ministar Tomislav Ćorić.

“Savjet za Inu je danas primio prvo preliminarno izvješće o dubinskom snimanju od Lazara. U narednih mjesec dana dobit ćemo finalno izvješće, do kraja mjeseca očekujemo prvi sastanak s mađarskim MOL-om,” kazao je ministar energetike Tomislav Ćorić nakon sastanka.

Rekao je da su zadovoljni odrađenim poslom, a o izvješću je rekao: “Savjet za Inu je danas primio prvo preliminarno izvješće o dubinskom snimanju od Lazara. U narednih mjesec dana dobit ćemo finalno izvješće, do kraja mjeseca očekujemo prvi sastanak s mađarskim MOL-om.”

Do kraja šestog mjeseca očekuje razgovor s mađarskim MOL-om, a vjeruje da je realno nešto napraviti kroz idućih 18 mjeseci. Ćorić je ponovio da u otkup treba ići: “To je naše strateško opredjeljenje na koje smo se obavezali, to je dobar put.”

Naglasio je da će povećanje javnog duga u narednoj fazi prije svega ovisiti o tome ako dođe do aranžmana i hoće li ići kao Republika Hrvatska ili će ići sa strateškim partnerima. “Razgovarat ćemo u narednom razdoblju, sljedeći razgovori do kraja šestog mjeseca”, dodao je.

Neovisno o Lazarovoj procjeni, Ćorić priznaje da to ne mora biti cijena MOL-a: “Za otkup dionica, tj. dovršenje transakcije kupac i prodavatelj se trebaju dogovoriti.”

You may also like

0 comments