Home Geopolitika Lavrov: Ruske diplomate i dalje se pokušava vrbovati

Lavrov: Ruske diplomate i dalje se pokušava vrbovati

by Energypress.net

Ruski diplomati u europskim zemljama i SAD i dalje dobivaju ponude za suradnju sa stranim službama i to se često čini drsko, u nazočnosti članova obitelji, izjavio je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov.

“Dolaze periodi kada neki od naših partnera, odbacivši sve obzire, odlučuju iz nekog razloga da nas kazne, kao što je bilo s onih 35 diplomata koje je predsjednik SAD Barack Obama potjerao, vjerojatno na nama iskaljujući bijes zbog poraza kandidata demokratske partije. Nastavljaju se pokušaji da se naše diplomate vrbuju”, izjavio je Lavrov u intervjuu za NTV.

Prema njegovim riječima, ovakvi pokušaji “nisu prestajali čak ni u najbolja vremena, ni u SAD ni u europskim zemljama”. “Vrlo često se to čini drsko, u nazočnosti članova obitelji. Naravno, to treba tretirati kao neprihvatljive metode “, izjavio je šef ruske diplomacije, prenosi RIA Novosti.

Lavrov je istakao da je “prošle godine još za vrijeme administracije predsjednika Obame bilo nekoliko ovakvih pokušaja” i Moskva svaki put “na to skreće pozornost”. “A oni se zauzvrat žale da ovdje vrijeđaju njihove diplomate. Ali to kako ovdje rade američke diplomate je posebna tema. Oni ovdje imaju mnogo povoljnije uvjete za svoju aktivnost, od onih okolnosti koje su posljednjih nekoliko godina stvorili oko naše ambasade i naših konzularnih ustanova u SAD”, izjavio je šef ruskog vanjskopolitičkog resora.

Lavrov je u siječnju rekao da su posljednjih nekoliko godina pokušaji vrbovanja ruskih diplomata u SAD sve češći.

Related Posts