Kvar na elektrani Krško

Nuklearka Krško zaustavila je u četvrtak ujutro automatski svoj rad, a uzroci zaustavljanja još se ispituju, no iz nuklearke poručuju da je riječ o manjem kvaru te da će o točnim uzrocima automatskog ispada izvijestiti javnost čim se utvrde uzroci.

Kako je za Slovensku tiskovnu agenciju STA Andrej Stritar, direktor Slovenske agencije za nuklearnu sigurnost, svi sigurnosni sustavi su prilikom zaustavljanja nuklearke djelovali pravilno, a na predviđen i odgovarajući način reagiralo je i osoblje.
Nuklearka trenutno ne djeluje, postrojenje je u stabilnom stanju, a javnost će svemu, pa i o utvrđenom razlogu automatskog zaustavljanja rada biti naknadno obaviještena, poručili su iz Krškog.
Prema riječima Stritera, navodno je automatsko zaustavljanje  nuklearke izazvala manja greška u sustavu regulacije vode u parogeneratoru.

Nuklearka Krško je prije tri mjeseca završila redovan remont postrojenja i obavila modernizaciju opreme, što je postupak koji se ponavlja svakih godinu i pol dana, a od onda nije bilo nikakvih nepredviđenih događaja niti zaustavljanja rada nuklearke.

(Agencije)

You may also like

0 comments