Kušćević podržao Zdravka Marića

Ministar uprave, Lovro Kuščević, uoči užeg kabineta Vlade komentirao je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je u ponedjeljak odlučilo da su ministar financija, Zdravko Marić, i bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade, Martina Dalić, povrijedili načela obnašanja javne dužnosti, vezano uz slučaj Agrokor.
“To je sve konfuzno, ali najvažnije je da nije bilo sukoba interesa, da je postupak vođen transparentno i da su spašene tisuće radnih mjesta, rekao je Kuščević, dodavši da se na Povjerenstvu spominjala povreda nekih drugih načela, ali i pozivajući se na bivšu predsjednicu Povjerenstva, Daliju Orešković, kazavši da je ona rekla da se o tome uopće nije trebalo raspravljati na Povjerenstvu.

“Ne da nema političke odgovornosti, nego nema ni natruha političke odgovornosti. Povjerenstvo je jasno reklo da nema sukoba interesa, DORH je jasno rekao da nema kaznenoga djela”, rekao je Kuščević i dodao: “To što je reklo Povjerenstvo nije Sveto pismo. Čuli smo da će se Marić žaliti na odluku Povjerenstva.”

Na pitanje podržava li ministra Marića, Kuščević je kratko rekao: “Naravno.” “Gdje sam ja sada napao odluku bilo kojeg tijela? Ja sam kazao da je Povjerenstvo jasno kazalo da se ne radi o sukobu interesa, gospodin Marić ima pravo obratiti se drugom stupnju, pokrenuti tužbu pred Upravnim sudom i dozvolite mi da vjerujem Upravnom sudu”, rekao je Kuščević.

Komentirao je i izradu Zakona o sprečavanju sukoba interesa. “Zakon se radi, prošao je e-savjetovanje, prošao je najuži dio međuresornih skupina i očekujem da će vrlo brzo ugledati svjetlo dana. Bit će početkom ove godine. Bit će jedan pravi, dobar, transparentni zakon, koji će ostvariti svrhu, a to je da se jasno u djelovanju dužnosnika utvrdi razlika između javnog i privatnog interesa. I gospođa Nataša će biti zadovoljna”, rekao je ministar uprave.

You may also like