Kujundžić se nije pojavio na sastanku s predstavnicima Imunološkkog zavoda

Ravnateljica Imunološkoga zavoda, Lea Lupret Prugovečki i predstavnici sindikata Željko Klaus i Lidija Jagarinec jutros su se trebali sastati s ministrom zdravstva, Milanom Kujundžićem, kako bi razgovarali o budućnosti Imunološkog. Ministar, međutim, na sastanak nije došao.

Nekoliko minuta nakon početka sastanka Klaus i Jagarinec napustili su ga govoreći da je neozbiljno da ih primaju “deseti pomoćnici ministra”, a ne ministar osobno. Dodali su da su sada više nego ikad uvjereni da ministar Kujundžić ne shvaća temu Imunološkog zavoda ozbiljno.

Za sutra su u 9.30 sati zakazali konferenciju za novinare na kojoj su najavili da će govoriti o radikalnim mjerama koje namjeravaju poduzeti. Na pitanje novinara znači li to i mogućnost prosvjeda, kazali su da će o svemu izvijestiti na konferenciji. “Vrijeme je više no ikad da se zaštite djelatnici Imunološkog. Oni moraju dići svoj glas”, poručili su Klaus i Jagarinec.

Ravnateljica Zavoda, Lupret Prugovečki, ostala je na sastanku. Ministar Kujundžić novinarima je kasnije otkrio da je neugodno iznenađen reakcijom sindikalista i ne vidi u čemu je problem ako ih nije on primio, iako je bio u zgradi ministarstva.

You may also like