Krstičević Vulinu: Domovinski rat je obrambeni rat

Ministar obrane Damir Krstičević komentirajući u ponedjeljak navode srbijanskog ministra Aleksandra Vulina o tzv. „građanskom ratu“, istaknuo je kako ‘ne postoje dvije istine’, već samo jedna – Hrvatska nije vodila „građanski rat“, već pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije, hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske i u tom nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili.
“Kao potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane, ali i kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima: Ne postoje dvije istine, već samo jedna. Republika Hrvatska nije vodila nikakav ‘građanski rat’, već pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije. Hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske za mir i slobodu i u tom nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili”, rekao je ministar Krstičević.

Naglasio je kako smo danas “fokusirani na budućnost, na jačanje sposobnosti Hrvatske vojske i na razvoj Sustava domovinske sigurnosti, a sve kako se više nikada ne bi našli u situaciji u kojoj smo bili početkom 90-tih godina“.

Ministar Krstičević u priopćenju je također napomenuo kako jučer u Mariji Bistrici, gdje je održano 25. jubilarno hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, gdje su se prisjetili žrtve koja je plaćena za današnji mir i slobodu Republike Hrvatske, nije želio komentirati navode srbijanskog ministra o tzv. „građanskom ratu“ jer ih smatra neprikladnim za svečanu prigodu kakva je održana u nacionalnom marijanskom svetištu Marija Bistrica.

“Jučer je bio poseban dan za Republiku Hrvatsku, za našu pobjedničku Hrvatsku vojsku, policiju i naše branitelje čija je žrtva donijela mir i slobodu hrvatskom narodu”, zaključio je ministar obrane Krstičević.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je jučer u Šibeniku – na novinarske upite o hrvatskim osudama postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji, koji se 1991. stavio na stranu Miloševićeve politike i izazvao eksploziju u skladištu oružja JNA kod Bjelovara, prouzročivši smrt 11 hrvatskih branitelja – kako se o tom pitanju ne može postići dogovor jer “u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana”.

Brkić : Vulin pokušava provući velikosrpsku tezu o “građanskome ratu”

Na te Vulinove izjave u Šibeniku, sinoć je reagirao i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić. Poručio je da je svaki put potrebno ponavljati istinu o pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu jer istina je samo jedna i nema dvije strane. Upozorio je da srbijanski ministar obrane Vulin u srcu Hrvatske na već viđeni način pokušava provući velikosrpsku tezu o “građanskome ratu” te abolirati provokacije srbijanskih vlasti postavljanjem spomenika u Beogradu ratnom zločincu iz Bjelovara, oficiru tzv. JNA Tepiću.

“Istina je samo jedna i nema dvije strane. Istina je, što je potvrdio i Haaški sud svojom pravomoćnom presudom, da je Hrvatska bila izložena brutalnoj vojnoj srbo-četničkoj agresiji, a danas nažalost opet svjedočimo da srpska propaganda o tzv. “građanskom ratu” i dalje ne jenjava”, napisao je Brkić na svom facebook profilu.

You may also like