Krstičević: Vodi se specijalni rat protiv 4. gardijske brigade

Ministarstvo obrane (MORH) reagiralo je na članak tjednika Nacional, u kojem piše da je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prijavljen za ratni zločin nad srpskim civilima u BiH tijekom akcije Maestral. MORH poručuje da se radi o nizu laži, kleveta i neistina.

Ministar obrane Damir Krstičević ističe da 13. rujna 1995., kada se prema Nacionalovim tvrdnjama dogodio navodni zločin u selu Bravnice nedaleko od Jajca, 4. gardijska brigada uopće nije bila u BiH, nego u svom sjedištu u Splitu. Smatra da je riječ o pokušaju destabilizacije i “specijalnom ratu” protiv 4. gardijske brigade, njega kao zapovjednika, ali i protiv Hrvatske. Zašto taj tjednik to radi, zašto nas želi destabilizirati i za čije interese – ne znam. Ja mu samo poručujem da u tome neće uspjeti, rekao je Krstičević.

Urednik Nacionala, Berislav Jelinić, odgovorio je i između ostalog kazao: Ako je on to rekao kao privatna osoba to ima jednu dimenziju. Ako je on to rekao kao potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnost ja to doživljavam kao dosad najotvorenije izgovorenu prijetnju slobodi medija u Hrvatskoj.

Osim Ministarstva obrane, uz Damira Krstičevića, ratnog generala, čvrsto su stali i premijer Andrej Plenković i ministar branitelja Tomo Medved.

Ovo je jedna od informacija u medijskom prostoru koja, pretpostavljam, za cilj ima njegovo političko diskreditiranje. Mislim da od toga na kraju neće biti ništa, kazao je Andrej Plenković novinarima na Međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji Zagreb 2016. Ono što je pozicija Vlade je vrlo jasno da se sva kaznena djela, svi eventualni zločini, trebaju istražiti. Procesuiranje onih koji su za njih odgovorni, to u odgovarajućem pravnom postupku treba biti, ali manipuliranje informacijama koje bi u pozadini imale političku destabilizaciju nešto je što kao predsjednik Vlade ne prihvaćam, dodao je premijer, prenosi HRT.

You may also like

0 comments